Başbakan Yıldırım'ı taşıyan helikopter tehlike atlattı!

Başbakan Binali Yıldırım’ı geçen pazar günü Bingöl’den Muş’a taşıyan ve sis nedeniyle karlı bölgeye zorunlu inen helikopterde 40 dakika boyunca heyecanlı anlar yaşandığı ortaya çıktı.

Başbakan Yıldırım'ı taşıyan helikopter tehlike atlattı!
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Yıldırım, Muş Belediye Meydanı’nda halka hitap etmek için yola çıkmadan önce hem güvenlik hem de hava durumu açısından değerlendirmeler yapıldı.

Meteorolojiden olumlu rapor gelince yola çıkıldı. Ancak helikopter olumsuz hava nedeniyle Muş Havalimanı’na inemedi. Bunun üzerine Muş Şehir Stadı’na yönelen helikopter 3 kez iniş denemesine rağmen başarılı olunamayınca Bitlis’in Tatvan ilçesine yöneldi. Ancak Tatvan’da da yoğun sis olduğu haberi gelince bu seçenek de devre dışı kaldı.

Uçuş sırasında sık sık dönüş yapılınca pilotta ve helikopterdekilerde baş dönmesi (vertigo) oluştu. Uçuş sırasında birkaç kez dağlara ve kayalıklara paralel ve yakın uçulması korkulu anlar yaşattı.

Bu sırada kulaklıkla pilotu sürekli yönlendiren Yıldırım, “Bulduğun ilk uygun yere in” talimatını verdi.

Pilot, Muş’un Kale mahallesinde boş araziye indi. Bir metre karla kaplı araziye inildikten sonra korumalar önden giderek yolu açtı. Başbakan ve yanındakiler, mahalleye giderek ekibi valiliğe götürdü.

Kar yürüyüşü nedeniyle ıslanan çoraplar ise valilikte dağıtılan çoraplarla değiştirildi. Başbakan Yıldırım valiye, helikopterin indiği kentsel dönüşüm kapsamındaki mahallenin sorunlarının bir an önce çözülmesi talimatı verdi.