Başbakanlığın yeni basın müşaviri belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısını yaparken, Başbakanlık muhabirleri de başbakanlığın yeni basın müşaviriyle tanıştı. Aslında onlar için sürpriz bir isim değildi bu; Davutoğlu’nun Dışişleri bakanlığının ilk günlerinden bugüne yanında olan Osman Sert.

Başbakanlığın yeni basın müşaviri belli oldu
Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Osman Sert, gazeteci kökenli bir isim. ODTÜ uluslararası ilişkiler bölümü mezunu. Meslekte ilk yıllarını Kanal 7 Ankara Haber merkezinde geçiren Sert, sonrasında CNN Türk’ün Diplomasi Muhabirliği görevini üstlendi.

TRT Türk’ün kuruluş döneminde Kudüs Temsilcisi olarak görev yaptı. Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri bakanlığı görevine getirilmesinin ardından, Osman Sert ; Kudüs temsilciliği görevini bırakarak Davutoğlu’nun yanında görev aldı. Sert, Dışişleri Bakanı Basın Müşavirliği görevini 5 yıl boyunca sürdürdü. 

Davutoğlu’nun başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından ilk atama yaptığı isimlerden biri oldu. Başbakan Başmüşaviri olarak atanan Osman Sert, Davutoğlu gibi Konyalı, evli ve iki kız çocuğu sahibi.