Başkent'te zehir tacirlerine darbe

Ankara'da son bir haftada gerçekleştirilen uygulamalarda uyuşturucudan gözaltına alınan 85 şüpheliden 31'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Başkent'te zehir tacirlerine darbe
İHA'nın haberine göre Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce son bir haftada “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçları” ile ilgili 29 ayrı olayda 44 şüpheli şahsa uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma suçundan, 30 şüpheli şahsa kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçlarından, 11 şüpheli şahsa ise diğer suçlardan olmak üzere toplam 85 şüpheli şahsa işlem yapıldı.

Yakalanan şüphelilerden 28’si şube müdürlüğünden Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla salıverilirken, 31’i tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 18 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 8 şahıs da savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Düzenlenen operasyonlarda 224 gram esrar, bin 246 gram eroin, 32 gram kokain, 339 adet sentetik ecstasy hap, 244 gram skunk maddesi, 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, 1 adet tabanca mermisi, uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 20 bin 660 TL ve 100 dolar ele geçirildi.