Basketbol dünyası bu haberi konuşuyor!...

Erdemir Basketbol Takımı'nın ihalesinde en yüksek teklifi veren Darüşşafaka, Doğuş Grubu'yla 25 yıllık anlaşma imzaladı. Erdemir satışı onaylanırsa, Doğuş da Daçka'yla birinci lige çıkacak.

Basketbol dünyası bu haberi konuşuyor!...

Dünyaca ünlü sporcuları yetiştiren IMG ile ortaklığın ardından basketbol kulübü arayışına giren Doğuş Grubu, Erkek Basketbol 2. Ligi'nde oynayan Darüşşafaka Spor Kulübü (Daçka) ile 25 yıllık anlaşmaya imza attı. Darüşşafaka Spor Kulübü'yle ilişkisi çok eskiye dayanan Doğuş Grubu, bu anlaşmayla bir taşla iki kuş vuracak. Çünkü, Beko Basketbol Ligi'nde oynayan Erdemir'in satışı ihalesinde, en yüksek teklifi Darüşşafaka'nın yaptığı belirtiliyor. Yani Doğuş, 2. Lig'deki Daçka'yı alıp, Beko Basketbol Ligi'nde oynayacak.

IMG ortaklığı ardından spor okulları açmak için çalışmalarını sürdüren Doğuş Grubu, aylardır bir basketbol takımı almak için çalışmalarını sürdürüyordu. Bunun için eski basketbolcu İbrahim Kutluay'ı, Doğuş Sportif Faaliyetler'in yönetimine getirmişti. Daha önce 2020 Olimpiyat adayı olan Türkiye'de bayrağı taşıyacak iyi ve eğitimli sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kutluay'ın Doğuş Grubu'ndaki görevini yine eski basketbolcular Orhun Ene ve Levent Topskal'la sürdürmek istiyor.

OLİN'İ İSTEMİŞTİ

Geçtiğimiz mayıs ayında Beko Basketbol Ligi'nde oynayan Olin Edirne Basketbol Takımı ile ilgilenen, ancak sonrasında vazgeçen grup, yönünü yıllardır destek verdiği Darüşşafaka Spor Kulübü'ne çevirdi. Üstelik, 2. Lig'de oynayan Darüşşafaka'nın bu sezon, Beko Basketbol Ligi'ne çıkacağı konuşuluyor. Nedeni ise bu yıl Beko Basketbol Ligi'ni 10'uncu sırada tamamlayan Erdemir'in genel kurul kararıyla sportif faaliyetlerini durdurması... Önümüzdeki dönem amatör sporu destekleyeceğini açklayan ancak profesyonel spordan çıkma kararı alan Erdemir, basketbol ligindeki haklarını ve lisansını satma kararı alıp ihaleye çıktı. İhaleye katılanlar arasında en yüksek teklifi, Darüşşafaka Spor Kulübü'nün verdiği konuşuluyor. Daçka'nın Erdemir'i alması durumunda, kulüple anlaşan Doğuş Grubu da bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde oynamaya başlayacak.

Antrenör Orhun Ene olacak

Doğuş Grubu bünyesindeki Darüşşafaka'nın antrenörlüğüne, geçtiğimiz yıl Banvit'in antrenörü olan eski basketbolcu Orhun Ene'nin getirilmesi bekleniyor.

Salonunun adı Ayhan Şahenk

Darüşşafaka'nın 1995 yılından beri maçlarını oynadığı spor salonunun adı, Ferit Şahenk'in babası, Doğuş Grubu'nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk'in adını taşıyor. Doğuş Grubu, 3 bin 500 kişilik seyirci kapasitesi olan Ayhan Şahenk Spor Salonu'nun yapımına katkıda bulunurken, her yıl verdiği destekle tesisin sponsorluğunu da sürdürüyor.

EBRU ERDOĞAN / HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ

Konular Spor Haberleri