Bayramlarda verilen emekli ikramiyeleri her yıl zamlanacak

Emeklilerin alacakları bayram ikramiyeleri önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Böylece her yıl maaş gibi ikramiyeye de zam gelecek.

Bayramlarda verilen emekli ikramiyeleri her yıl zamlanacak
Posta'nın haberine göre Türkiye’de yaklaşık 12,5 milyon kişi emeklilik dolayısıyla maaş alıyor. Bunların bir kısmı emeklilerden oluşurken bir kısmı da vefat eden emeklilerin yakınları. Tüm bu kesimlere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bu yıl için bin lira olmak üzere ikramiye ödemesi yapılacak. Söz konusu yasa Meclis’ten geçerek yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla da uygulanacak. Böylece emekliler ilk ikramiyelerini Haziran ayının ilk haftasında hesaplarında görecek. Emeklinin alacağı ikramiye ile ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Buna göre hem yeni emekliler ikramiyeden yararlanacak hem de dul ve yetimler. Emeklilerin alacakları ikramiyeler her yıl zamlanacak.

BAKAN AĞBAL AÇIKLAMIŞTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ramazan ve Kurban bayramlarında, bundan sonra kalıcı olarak, emeklilerimizin tamamına bu ödemeleri yapacağız” demişti. Söz konusu ödemelerin artacağını belirten Ağbal, “Gelecek yıllarda bunu bütçe kanunlarıyla da yapmak mümkün. Dolayısıyla her sene bunun artışını sağlayacak düzenlemeler ilgili yerlerde de yapılacak” diye konuşmuştu.