BDP'den Şivan Perwer'e şok!

BDP, Kürt sanatçı Şivan Perver'e "Nevruz" ambargosuna hazırlanıyor.

BDP'den Şivan Perwer'e şok!

Diyarbakır'da 21 Mart Cuma günü düzenlenecek Nevruz etkinlikleri için oluşturulan davetli listesinde Şivan Perver'e yer verilmedi.

Etkinlik hazırlıklarını yürüten BDP Diyarbakır İl Örgütü, davet edildiği halde geçen yıl düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmayan, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Barzani'nin de katıldığı Diyarbakır buluşmasına gelen Perver'i, davetli listesine almadı. Son dakikada bir sürpriz olmazsa Perver kutlamalara davet edilmeyecek. AKŞAM'a bilgi veren BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, davetli listesinde Perver'in yer almadığını doğruladı. Zümrüt şöyle konuştu:

DAVETLİ LİSTESİNDE İSMİ YOK

"Davetli listesi üzerinde son rötuşları yapıyoruz. Tamamlandıktan sonra listeyi medyayla da paylaşacağız. Şivan Perver'e davet göndermedik. Ancak yine de davet edilip edilmemesi konusunu kendi aramızda bir kez daha tartışacağız. Etkinliklere Rojava'dan da kalabalık bir heyet katılacak. Listede PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin olduğu öğrenildi.

2 MİLYON KATILIM BEKLİYORUZ

Güvenliğin polis yerine yine partililer tarafından sağlanacağını söyleyen Zümrüt, Diyarbakır dışından katılımlar için il örgütlerinin otobüs ayarladığını belirtti. Dünyanın birçok ülkesinde bulunan Kürtlere çağrı yaptıklarını belirten Başkan Zümrüt, "Bu yıl 2 milyon kişinin üzerinde katılım bekliyoruz" dedi.

YELDA GÖKDAĞ / AKŞAM