Bedelli askerliğe kaç kişi başvurdu?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik için başvuranların sayısının dün 17.00 itibariyle 112 bin 966 olduğunu açıkladı.

Bedelli'ye kaç kişi başvurdu?
CİHAN'ın haberine göre bir dizi açılış ve programlar için Sivas’ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin ocak ayı il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada bedelli askerlik yasası ile ilgili ayrıntıları paylaştı.

Bakan Yılmaz, Meclis'ten bedelli yasası çıkardıklarını anlatarak, şunları ifade etti: "Bedelli yasası şu; kimin bedelli yapacağını bilmiyoruz, bunun parayla da bir ilgisi yok. Silahlı Kuvvetleri, hem bedenen hem de mali desteklememiz lazım. Bizde kardeşlerimize diyoruz ki; Bir bedelli yasası çıkaralım ister 18 bin lira, aylık bin 500 lira ödeyerek 12 ayda 18 bin lira eder. Dolayısıyla bedelli askerliğe gidebilirsin ya da sözleşmeli erbaş yasasıyla, 3 bin lira operasyon tazminatı ile ayda 3 bin 500’e çıkıyor, biz sana para verelim. Burada profesyonel askerliğe geçişte önemli bir aşama.”

45 gün önce kabul edilen bedelli askerlik yasasından faydalanan kişi sayısını açıklayan Bakan Yılmaz, “Dün 17.00 -17.30 itibariyle bedelli askerlikten yararlanan kardeşlerimizin sayısı 112 bin 966. Bu konuda çok teşekkür alıyoruz. Yakınları nedeniyle vatandaşlar bedelli yasası nedeniyle teşekkür ediyor. Hem insanlarımızın problemini çözüyoruz, hem de Silahlı Kuvvetlerimize mali yönden destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.