Bedük'ten 'sosyal medya' uyarısı!

Başarılı müzisyen Bedük: "Sosyal medyanın gençliğe zarar verdiğini düşünüyorum..."

Bedük'ten 'sosyal medya' uyarısı!
CİHAN'da yer alan habere göre elektronik müziğin Türkiye’deki temsilcilerinden Bedük, Yaşar Üniversitesi Medya Topluluğu’nun misafiri oldu. Popülerlik kaygısı taşımadan yalnızca sevdiği müziği yaparak ilerlemeye çalıştığını belirten sanatçı, 2014 yılında Grammy’de yedi dalda aday adayı olan albümü Overload’ın, Türkiye’de ilgi göremeyerek batma noktasına geldiğini anlattı. Pek çok sanatçının aksine sosyal medyadan nefret ettiğini söyleyen Bedük, “Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları içeriğin hiçe sayıldığı, yalnızca tıklanmanın, beğenilmenin ve hit olmanın önem verildiği mecralar haline geldi. Sosyal medyanın gençliğe zarar verdiğini düşünüyorum.” dedi.

Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle Selçuk Yaşar Kampüsü’nde biraraya gelen Bedük, 2004 yılında başladığı müzik hayatında bugüne nasıl geldiğini anlattı. MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ne iki kez aday gösterilen, yerli ve uluslararası pek çok müzik ödülünün sahibi olan sanatçı, sevdiği tarzda albüm çıkarmasına yapımcıların yanaşmadığını, bu sebeple kendi şirketini kurmak zorunda kaldığını söyledi. Bedük, “Başta kendi müziğimi yapmaya çalıştığımda, kimse seni anlamaz dediler. Bence yaptığın müzik, bir bakıma kişiliğini tanımlamak anlamına geliyor. Bu yüzden altını doldurabileceğin, kendinden emin olduğun ve bu benim diyebileceğin bir müzik yapmalısın. Bu yüzden ben de kendi müziğimi yapmaya karar verdim. Sevdiğim müzik tarzında hiç kimsenin bana albüm yapmayacağını anladığım noktada ise kendi müzik şirketimi kurdum.” dedi.

'SOSYAL MEDYA İÇERİĞİN ÖNEMİNİ YOK ETTİ'

"Ful" albümü Facebook’ta en başarılı projeler arasına giren ve kampanya süresince 1 milyon 250 bin kez dinlenme sayısına erişmesine rağmen sosyal medyaya bakış açısını açıkça söyleyen Bedük, “Twitter, Facebook gibi hesaplara medya olarak bakılmasına karşıyım. Bunlar daha çok insanları yalnızca kafa sayısı yerine koyan, tıklanmanın, beğenilmenin ve hit olmanın önem verildiği mecralar haline geldi, yani içeriğin hiçbir önemi kalmadı. İçerik yaratmayı seven bir adam olarak, sosyal medyadan nefret ediyorum. İçerik olmadığı halde milyonlarca kez tıklanmak veya beğeni almak değerliymiş gibi algılanıyor. Bunların değerli gibi gösterilmesi, gençliğe de zarar veriyor. Sosyal medya kaç kişiden beğeni alındığı, kaç kişinin tıkladığı gibi seçenekler ortadan kalkarsa çok daha sağlıklı bir yer haline gelebilir.” diye konuştu.