Bekâr bakana Meclis'te ilginç sözler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın kabinenin tek bekâr bakanı olduğu göreve atandığı dönemlerde gündem olmuştu.

Bekâr bakana Meclis'te ilginç sözler
Bekâr bakanı önce anne sonra devlet ana yaptı

Hürriyet'te yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın kabinenin tek bekâr bakanı olduğu göreve atandığı dönemlerde gündem olmuştu. Ancak, Meclis’te AK Partililer de dahil bazı milletvekillerinin bu durumdan haberdar olmadığı bütçe görüşmeleri sırasında ilginç bir olayla ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken söz alan Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “Sayın Bakanım artık şehirler size emanet. Siz anasınız bilirsiniz, bir ana şefkati ile yaklaşın şehirlere” dediğinde, yanı başında oturan partili arkadaşları kulağına, bakanın çocuğu olmadığını fısıldadı.

Cevheri durumu düzeltmek için sözlerini “Bir anne adayı olarak” diye toparlamaya çalıştı. Arkadaşları bu kez, “Ya evli bile değil, bekâr bekâr’ diye kendisine sufle verdiler. Baltayı taşa vurduğunu anlayan Cevheri, “Yani aslında devlet ana olarak, hepimize analık yapan biri olarak...” diye devam etti.

Sözlerini zar zor toplayan Cevheri, partili arkadaşlarının takılmalarından hâlâ kurtulamıyor.

Şimdi ne zaman Çevre Bakanı Meclis’e gelse, arkadaşları kendisine “İstersen gözüne görünme” diye takılıyorlar...

Bu kazadan sonra vekillerin, bakanların biyografilerine bakmaları elzem oldu.