Bekir Coşkun: "İpe götürecek halleri yok, korkmuyorum!"

'Evet-Hayır' başlıklı yazısı nedeniyle savcılık tarafından hakkında soruşturma başlatılan Sözcü yazarı Bekir Coşkun Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuştu.

Bekir Coşkun: "İpe götürecek halleri yok, korkmuyorum!"

Sözcü gazetesi köşe yazarı Bekir Coşkun hakkında 'Evet-Hayır' başlıklı yazısı nedeniyle savcılık tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Coşkun hakkındaki soruşturma konusunda Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e yorumda bulunurken kendisini bugünkü köşe yazısında eleştiren Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök'e de sert yanıt verdi.

İşte o röportaj:

Köşe yazınız nedeniyle hakkınızda sorusturma başlatıldı. Neler söyleyeceksiniz?

Bana henüz gelen bir şey yok. Böyle bir yazı yüzünden soruşturma açılması ülkenin geldiği içler acısı durumu ortaya koyuyor. Daha şimdiden sistemi eleştiren bir yazı yazdık diye hakkımızda soruşturma açılıyorsa sistem geldikten sonra kimbilir başımıza ne gelecek. İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.

"ERTUĞRUL ÖZKÖK, AHMET HAKAN O GÜN NEREDEYDİ?"

Yazınızda halkı hakir gördüğünüz; aşağıladığınız söylenıyor. Hatta Ertuğrul Özkök bile bugün size "Sen böyle yaparsan evet çıkar" diye eleştirdi.Ne diyeceksiniz?

Bakın o Ertuğrul Özkök'ler, Ahmet Hakan'lar Atatürk'e "firavun, diktatör" denildiğinde veyahut CHP'ye PKK, terörist denildiğinde neredeydiler? Neden sesleri çıkmadı? Ben yazinca mı suç oldu? Bakın tekrar söylüyorum. Ortada henüz halk falan yok; halkı dinleyen ya da halka birşey anlatan da. Ben halkın faydası ve geleceği icin yazıyorum. Kararı halk verecek ama halktan henüz ses yok ki. Ben yazımda halkımıza nasıl hakaret ederim. O yazımda bahsi geçen milletin a... koyacağız ifadesi bana değil yine iktidara yakın bir müteahhitin sözüdür. Halka hakareti eden de bizzat odur. O yazıda geçen g...kılları da yine bana ait değildir. Ben olaylardan yola çıkarak ve alıntılar yaparak yazıyı örnekledim. Ortada şu an yalakalar var; iktidara yaranmak isteyenler var. Halk yok. Işadamları, futbolcular, sanatçılar. Halktan biri olan ben nasıl olur da halkı aşağılarım çok merak ediyorum ve El insaf diyorum. Vicdan diyorum.

"HALKI ASLA AŞAĞILAMADIM"

Peki ne bekliyorsunuz bu soruşturmadan ne çıkar?

İpe götürecek halleri yok ya. Korkum da yok. Çünkü bu ülkede hala vicdanlı hakimler; savcılar; yargıçlar var. Bu bir süreç ve geçer . Bu devran böyle süremez. Tekrar ediyorum asla o yazıda kimseyi aşağılamadım. Aşağılayanlardan alıntı yaptım. 

MEDYARADAR