Belediye otobüsünde balici paniği!

İzmir’de yolcular belediye otobüsüne binen madde bağımlısının indirilmesini istedi. Şoför, “Otobüs kamu malı. İndiremem” dedi

Belediye otobüsünde balici paniği!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'de, ESHOT otobüsünde 'balici' korkusu yaşandı. Elinde bali torbasıyla otobüse binen ismi belirlenemeyen bir kişi, vatandaşların korku dolu bakışlarına karşın yolculuğuna devam etti. Yolcuların madde bağımlısını indirmesi yönündeki isteği karşısında otobüs şoförü, "Otobüs kamu malı. İndiremem" yanıtı verdi. Olay önceki akşam Halkapınar ile Fahrettin Altay Aktarma Merkezi arasında çalışan 581 hat nolu otobüste meydana geldi.

Şoför indirmedi

Akşam saat 23.00 sıralarında Mezarlıkbaşı durağından otobüse binen bir madde bağımlısı en arka koltuğa oturarak elindeki poşette bulunan baliyi çekmeye başladı. Bu durum yolcular arasında tedirginliğe neden oldu. Yaşanan gelişme üzerine yolcular durumu otobüs şoförüne iletti.

Otobüse binen T.T. isimli bir yolcu, "Güvenli bir yolculuk için toplu taşımayı tercih ediyoruz. Ancak biz çocuklarımızla otobüse binerken uyuşturucu müptelaları da bizimle birlikte biniyor. Madde bağımlısını otobüsten indirin" dedi. Ancak şoför otobüsün kamu malı olduğunu söyleyerek, "İndiremem. Otobüse kart basıp bindi. Otobüs de bir kamu malı. Kamuya hizmet ediyoruz" diyerek yolcunun isteğini geri çevirdi.

Polis de gelmedi

Vatandaşlar bu sefer son çare olarak 155 polis imdat hattını arayarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan ihbara karşın polis ekibi olaya müdahil olmadı. Vatandaşlar Halkapınar'dan Fahrettin Altay'a kadar madde bağımlısıyla korku dolu yolculuk yaptı. İsmi öğrenilemeyen maade bağımlısı da Fahrettin Altay'da vatandaşlarla beraber otobüsten inip kayıplara karıştı.

Ders alınmadı

Balicinin elini kolunu sallaya sallaya otobüse binmesi ve araç içerisinde herkesin gözü önünde bali çekmesi akıllara geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen tinerci dehşetini getirdi. Bayraklı ilçesinde madde bağımlısı bir kişi belediye otobüsünde yolcuların üzerine şişe içerisindeki tineri ateşe verip atmıştı. Olay esnasında vücutlarında yanıklar oluşan 2 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Olay sonrası madde bağımlısı kaçarak kayıplara karışmıştı.