Bendeniz'in davası ters tepti

Şarkıcı Bendeniz, yapımcısı Bonus Müzik'ten şikâyetçi oldu. Dava reddedilince bu kez Bonus Müzik, Bendeniz'e 200 bin liralık tazminat davası açtı.

Bendeniz'in davası ters tepti
Sabah'tan Osman Asiltürk'ün haberine göre Bendeniz, avukatı aracılığı Bonus Müzik'i geçen yıl İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne şikâyet etti. Bonus Müzik'in sadece CD ve kaset çıkarılmaya yönelik sınırlı yapımcı haklarına rağmen, şarkılarını izinsiz ve haksız olarak internet üzerinden dijital ortamda kullandırdığını ileri sürdü. Yapımcısının bu yolla haksız ve hukuksuz olarak büyük miktarlarda para kazandığını iddia etti. Ancak mahkeme, yargılamanın ardından şarkıcıyı haksız buldu ve davayı reddetti.

'İTİBARIMIZI ZEDELEDİ'

Bu kararla işler tersine döndü. Bonus Müzik, ticari ilişkileri ve itibarı zedelendiği gerekçesiyle Bendeniz'e asliye hukuk mahkemesinde 200 bin liralık maddi manevi tazminat davası açtı.

Dilekçede "Kendi imzası ile Kültür Bakanlığı'na verdiği muvafakatnameler mevcutken, sadece ve sadece kötü niyetli olarak sırf Bonus Müzik'i zor durumda bırakmak için dava açmıştır" dendi.