Berat Albayrak'tan Çin'e yatırım çıkarması

Enerji Bakanı Albayrak, enerji alanında işbirliklerini görüşmek üzere Çin'e gidiyor. Albayrak, Pekin'de rüzgâr ve kömür, Şanghay'da güneş enerjisinin dev aktörleriyle bir araya gelecek.

Berat Albayrak'tan Çin'e yatırım çıkarması
Sabah'ta yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 4 günlük temaslarda bulunmak üzere Çin'e gidiyor. 25 Mart'a kadar devam edecek seyahat süresince Çin'de üst düzey temaslarda bulunacak olan Albayrak, Türkiye'nin yeni dönemdeki hedeflerini ve projelerini Çinli muhataplarıyla paylaşacak, işbirliği ve yatırım imkânlarını anlatacak. Bakan Albayrak, finanstan yenilenebilir enerjiye, madencilikten termik santrale pek çok alanda yatırım yapan dünya devi Çinli firmalarla da görüşecek. Albayrak'ın Çin ziyareti 3 ayaktan oluşacak.

RÜZGAR MERKEZİNE ZİYARET

Albayrak, Çin ziyaretinin ilk durağında başkent Pekin'de temaslarda bulunacak. Pekin'de Rüzgâr Merkezi'ni gezecek olan Albayrak, dünyanın en önemli rüzgâr enerjisi firmalarıyla bir araya gelecek.

Albayrak daha sonra Pekin'de, Çin Kalkınma Bankası ve bazı finans kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunacak. Çinli şirketlere Türkiye'deki ekonomik istikrarı anlatacak olan Albayrak, projelere de yatırım çağrısı yapacak. Daha sonra, Çin Enerji İdaresi Direktörü (Enerji Bakanı) Nur Bekri ile görüşecek olan Albayrak, Çinli mevkidaşıyla iki ülke arasında enerji alanındaki işbirliklerini masaya yatıracak. Albayrak, Pekin'deki programının son ayağında Çinli kömür devleri ile de bir araya gelecek.

ÜÇÜNCÜ NESİL NÜKLEER

Berat Albayrak'ın, Çin ziyaretinin önemli gündem maddelerinden birisi de nükleer olacak. Pekin'den sonra Weihai şehrine geçecek olan Albayrak, burada faaliyet gösteren ve Çin'in milli nükleer teknoloji şirketi SNPTC'nin CAP 1000 Nükleer Santrali'nde (3. Nesil Nükleer Santral) incelemelerde bulunacak. Albayrak buradan Şanghay'a geçecek ve Nükleer Mühendislik Araştırma ve Dizayn Enstitüsü'nü ziyaret edecek.

ŞANGHAY'DA GÜNDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ

Albayrak'ın Çin çıkarmasının son durağı ise Şanghay olacak. Albayrak, burada termik santral ve yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren dünyanın önde gelen firmalarıyla görüşmeler yapacak. Türkiye'nin kömür ve yenilenebilir enerji alanlarındaki potansiyelini, yeni dönemde hayata geçirmek istedikleri projeleri anlatacak. Albayrak, Şangay'da güneş enerjisi alanında Çin'in dev firmalarıyla bir araya gelecek.