Berat Kandiliniz mübarek olsun

Müslüman aleminde Berat Kandili heyecanı yaşanıyor. Berat, Arapçada "temize çıkmak" anlamına gelmektedir. Mübarek üç aylardan Şaban Ayı'na denk gelen Berat Kandili, tüm müslüman aleminde dua ve ibadetler ile idrak edilecek.

Berat Kandiliniz mübarek olsun
BERAT KANDİLİ GECESİ PEYGAMBERİMİZİN DUASI

“Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim”

BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v),en çok Şaban ayında, özellikle Berat gecesinin yaklaştığı günlerde nafile oruç tutmuş ve bunun sebebini soranlara, "Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a arzedilmesini isterim" cevabını vermiştir.

Yüce Allah, Duhan Suresinde; "Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an'ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir..." buyurmuştur. Ayette geçen, "mübarek gece"den maksat; Berat veya Kadir gecesidir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder" ve "tevbe eden yok mu! Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen" der. Bu durum, sabaha kadar devam eder" buyurmuştur.

Şaban ayının 14. gününde idrak edilen Berat Kandili, miladi takvime göre bu sene 19 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Ramazan ayı ise 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak.