Berk Cankat bilinmeyenlerini anlattı

‘Sana Bir Sır Vereceğim’ dizisinde tanınan ve ardından Medcezir’deki rolüyle de dikkat çeken genç oyuncu Berk Cankat Star TV’nin yeni dizisi Güzel Köylü’nün kadrosuna katıldı.

Berk Cankat bilinmeyenlerini anlattı
Vatan'dan Elif Mandan'ın röportajı..

Oyunculuğa nasıl başladınız?
 
Babam mimar, bu yüzden çocukluğumda epey gezmek zorunda kaldım. Ankara’dan  İstanbul’a geliş üniversite ile oldu. Burada okulu bitirdikten sonra 8 ay kadar çalıştım. Daha sonra tiyatro eğitimi aldım. Daha sonra Sana Bir Sır Vereceğim’den bir teklif geldi ‘böyle bir rol var, ister misin’ diye, böylece oyunculuğa ilk adımımı attım.

Oyunculuk çocukluktan gelen bir hayaliniz miydi?
Ortaokuldayken amatör bir tiyatro grubundaydım, ama hiç öyle düşünmedim. Ben grafik okumayı çok istiyordum öyle de oldu. Şu aralar pek çizemiyorum, ama küçüklüğümden beri çizim yapıyorum.

İlk diziniz başladıktan sonraki süreç nasıl oldu? Zorlandınız mı?
Açıkçası benim biraz kendimi kırmam gerekti. Diziye başlangıcım beni zorladı çünkü başlamış bir diziye sonradan dahil oldum.  Ben zaten biraz kapalı bir insanımdır, insanları tam tanımadan hızlıca kaynaşamam. Benim ısınma dönemimle alakalı bir dönemdi.

Peki ileride olmak istediğiniz bir yer var mı?
Hani denir ya “biz planlar yaparken başımıza gelendir yaşam”, çok doğru bir söz. Hayatın beni nereye sürükleyeceğini bilemem. Şu an burada olacağımı hiç düşünemezdim.Tabii ki herkeste olduğu gibi gönlümüzde güzel bir sinema filmi var.

Kendinize örnek aldığınız ya da çalışmayı çok istediğiniz biri var mı?
O kadar çok beğenerek izlediğim insan var ki saymak çok zor. Medcezir’de Ayşenil abla ile oynamıştık, Ayşenil Şamlıoğlu. O çok özeldi benim için. Çok mutlu olmuştum onunla oynadığıma. Keza bu arada da aynı şekilde şimdi.

Devler liginde oynarken sahnede pişiyorum
 
Oyunculuk dışında hayat nasıl? Değişen şeyler oldu mu?
 
İnsanların sevgisi çok keyif verici. Değişen pek bir şey olmadı hayatım aynı.  Sadece insanlar görünce tanıyor. Gençlik dizisinde oynamak çok fazla genç hayran kazandırıyor. Beni buraya kadar getiren de onlar, hakları ödenmez.
 
Karakteri çabuk benimseyebildiniz mi?
Çok çabuk benimseyemedim ama yönetmenimizle oturup konuşunca çok keyifli olduğunu anladım. Şive konusunda korkuyordum, ama ekip olarak çok desteklediler.

Şimdi çok deneyimli oyuncularla devler liginde rol alıyorsunuz, bunun heyecanı var mı?
Bu durumun heyecan kadar olumlu yanları da inanılmaz. Çünkü onlar destekliyor bizi. Devler liginde oynarken sahnede pişiyoruz.

Bir tatil planınız var mı?
Bu iş olmasaydı İspanya’ya gitmeyi düşünüyordum, daha önce yurt dışına çıkmadım. Ama burası da tatil gibi zaten.

Günlük hayatta neler yapmaktan hoşlanırsınız?
Müzik benim için çok önemli. Çok fazla müzik dinlerim, iyi bir dinleyicimdir.

Peki en son okuduğunuz, dinlediğiniz, izlediğiniz şeyler?
Buraya geldiğimden beri pek film izleyemedim. Bu aralar kitap olarak da Yekta Kopan’ı okuyorum. Müzik çok var ama bu aralar ‘Detektiv Byran’ diye bir grup varı dinlemek çok iyi geliyor.
Konular Röportaj