Berkay Hardal: "Bu dizi hayatımı değiştirdi"

‘İstanbullu Gelin’de "Murat" karakterini canlandıran Berkay Hardal: “Yönetmenlerim güvenince, kendimi bir anda kamera ışıklarının içinde buldum. Bu dizi, hayatımı değiştirdi”

Berkay Hardal: "Bu dizi hayatımı değiştirdi"
Milliyet'ten Senem Aydın'ın röportajı...

- ‘İstanbullu Gelin’le birlikte yıldızınız parladı. Diziye başladığınızda bu ilgiyi bekliyor muydunuz?

Bekliyordum diyemem. Yeni yeni adapte olduğumu hissediyorum, alışılması zor bir iş. İyi şeyler yaptığınızı hissettiğinizde, karşılığını alıyorsunuz.

- Dizide annenizi İpek Bilgin oynuyor, ağabeylerinizi ise Özcan Deniz ve Salih Bademci canlandırıyor. Birlikte çalışmak nasıl?

Müthiş bir his... Sadece usta oyuncu oldukları için değil, harika insanlar... Onlarla zaman geçirmek, sohbet etmek, inanılmaz keyifli. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Ayrıca Güven Murat Akpınar’ın abiliğini de hiçbir zaman unutmayacağım.

- Bu proje size neler kattı?

Aslında hayatımı değiştirdi desem yanlış olmaz. Tümüyle bakış açımı etkiledi, olumlu yönde kattığı birçok şey var.

- Tanınmak nasıl bir duygu?

Doğal ve güzel. İnsanlar sizi izliyor, yakın bulursa beğeniyor ve ilgi gösteriyor. Elimden geldiğince her zaman karşılık vermeye çalışıyorum. Ama şöhret kavramı benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Şöhret olmak gibi bir hayalim yoktu.

- Son yıllarda birçok genç oyuncu ön plana çıktı. Jenerasyon değişikliği yaşanıyor. Siz bu ortamda kendinizi nerede görüyorsunuz?

Aslında benim değil, insanların beni nerede gördüğü önemli. Okuduğum, gördüğüm ve duyduğum şeyler olumlu yönde. Bu sorumluluğu alabileceğimi düşünüyorum. Nerede olacağımı şu an kestiremiyorum ama iyi şeyler hissediyorum.

- Bu projeden sonra neler planlıyorsunuz? Oyunculuktaki hayallerinizi paylaşabilir misiniz?

Eğitimi hiç bırakmayıp, doğru şeyler yapmak istiyorum. Dediğim gibi, şans yanımda ve sonuna kadar kullanacağım. Tekliflerle menajerim ilgileniyor. Ben, sadece oyunculuğumu geliştirmeye odaklıyım.

- Çocukluk hayaliniz futbolcu olmakmış. Oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu? Neden futboldan vazgeçtiniz?

Futbolu bıraktıktan iki yıl sonra bu mesleğe geçtim. Çoğu erkek çocuğu gibi benim de hayalim, tuttuğum takımın formasını giymekti. Şans da gerekiyor böyle hayallerin gerçekleşmesi için, benimki yanımda değildi. Oyunculukta ise futbolda olmayan şans yanımdaydı sanırım. Çok kısa süre içinde oldu her şey. Yönetmenlerim inanıp güvenince, bir anda kendimi kamera ışıklarının içinde buldum.
Konular Röportaj