Berkin Elvan davasında flaş gelişme!

Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma yaklaşık 3 yıl sonra tamamlandı. Savcılık şüpheli polis memuru F.D için, “olası kasıtla insan öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istedi. Polis memuru F.D ise olay anında gaz bombası atıp atmadığını hatırlamadığını söyledi.

Berkin Elvan davasında flaş gelişme!
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre Okmeydanı’ndaki Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı bir gaz fişeği 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın başına isabet etmişti. Ağır yaralanan Berkin Elvan 269 gün sonra 16 kiloya düşerek hayatını kaybetmişti. Elvan’ın hayatını kaybettiği 11 Mart 2014 yılından bu yana devam eden soruşturma ise bugün tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame bugün Başsavcılık onayından geçerek İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Hazırlanan 11 sayfalık iddianamede Berkin Elvan’ın anne ve babası müşteki olarak yer aldı. Polis memuru F.D ise iddianamedeki tek şüpheli.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

“Olası Kasıtla İnsan Öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istenen şüpheli polis memuru F.D’nin savcılıkta verdiği ifadesinde, olay günü Okmeydanı’nda görevlendirildiğini ve görevi gereği ZET tabancasının (Gaz bombasını atan tabanca) kendisinde bulunduğunu söyledi. Trafiği kapatmaya çalışan eylemcilere müdahale ettiklerini söyleyen polis memuru F.D, olay anında ZET tabancasını kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını söyledi.

42 POLİSE TAKİPSİZLİK

İddianamede 42 polis hakkında ise takipsizlik kararı verildiği belirtildi. Öte yandan Berkin Elvan’ın üzerinden 11 tane torpil çıktığı iddiası iddianamede yer aldı.

DOSYANIN ÖNCEKİ SAVCISI ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Soruşturma dosyasının önceki savcısı Mehmet Selim Kiraz adliyedeki makam odasında DHKP-C’li teröristlerce rehin alınmış ve şehit edilmişti. Dosyanın 5. ve en çok ilerleme kaydeden savcısı olan şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ardından dosya İsa Dalgıç’a devredilmişti.