Berna Laçin: 'Anaç bir yapım var'

Hayatının merkezine kızı Ada’yı koyduğunu söyleyen oyuncu Berna Laçin, “En büyük mutluluğum. Bir çocuk yetiştirmekten daha muhteşem bir haz yok. İyi ki anneyim” dedi.

Berna Laçin: 'Anaç bir yapım var'
Milliyet'ten Senem Aydın'ın röportajı..

‘Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı’ yarışması marka  elçisisiniz. Projeden biraz bahseder misiniz?

Proje, çocuklar arasında atletizm yarışması şeklinde düzenlendi. Amaç 9 - 14 yaş  aralığındaki küçüklerimizi spora teşvik etmek ve sağlıklı yaşamın temellerini atmak. İlk elemeler okullarda yapıldı.
Geçenler, bölge finallerine katıldı ve dereceye giren minik sporcular ise İstanbul’da gerçekleşen Büyük Türkiye Finali’ne katılarak Türkiye’nin en hızlısı olmak için yarıştı. 10 çocuk ‘Türkiye’nin En Hızlısı’ oldu. Ben de Büyük Türkiye Finali dahil Gaziantep, Samsun ve Kocaeli’ndeki bölge finallerine katılarak çocukların heyecanına ortak oldum.

'Anaç bir yapım var'

Diğer projeler arasından neden bunu seçtiniz?

Benim de 12 yaşında bir kızım var ve spor yapmasını çok istiyorum. Açıkçası ona da biraz teşvik olur diye düşündüm. Bazı yarışlara onunla katıldık.

Anne - kız ilişkinizi anlatırmısınız?
Ada bu sene liseye geçiş sınavlarına girecek, o yüzden ders stresimiz var. Güzel bir ilişkimiz var, kendimi onun destekçisi ve daha çok rehberi gibi görüyorum. O yüzden de çok büyük çatışmalarımız olmuyor. Elbette ki onun sağlığı için yüzde 100 iyi bildiğim şeyler var ve onlar konusunda kesin kurallar koyuyorum. Ama bunlara uymakta bir sıkıntı yaşamıyor.

Anne olmak sizin için ne ifade ediyor?
Her şey demek. Hayatımın merkezinde kızım var. Bu beni zorlamıyor, mutsuz etmiyor ya da ‘Eyvah kendim için hiçbir  şey yapamıyorum’ gibi  hissettirmiyor. İyi ki anneyim. Hayatımdaki en büyük mutluluk. Bir çocuk yetiştirmekten daha muhteşem bir haz yok. Bir insandan daha büyük ne üretebilirsiniz ki...  O yüzden de benim için hem  büyük bir keyif, hem büyük  bir sorumluluk. Elbette benim de her anne gibi korkularım ve endişelerim var. Ama her zaman anaç bir yapım vardı. Bu bambaşka bir sevgi. Ne kadar ifade etsem az ama iyi ki anneyim.

‘Setleri özledim’

Setleri özledim çünkü ben dizi çekmeyi seviyorum. Diziyle haftalık olarak seyirciyle buluşmayı, gelen tepkileri önemsiyorum. Set hayatını da seviyorum, oradaki arkadaşlıkları ve set arkasında çay demlemeyi… Geçen sene Müjde Ar gibi çok şahane bir Oyuncuyla kamera karşısına geçme fırsatı buldum. İnşallah yine olur.

‘Çocuğumun yanında olmak istedim’

Çalışan anne olmanın zorlukları neler?
Tabii ki çok zorlukları var. Ben şanslıyım, iş saatlerini kendi elinde tutabilen biriyim. Örneğin Ada doğunca 2.5 sene çalışmamak gibi bir lüksüm vardı. Çünkü iş hayatına çok küçükken başlamıştım ve hep çocuk doğuracağım günü hayal ettiğim için kendi tasarrufumu da hep ona  göre yaptım.
Sonrasında Ada 2 - 2.5 yaşına geldi ve part - time çalışmaya başladım. Bu benim kişisel tercihimdi. Çocuğun yanında olmak istedim. Hatta öyle bir hikayemiz var... Ada’ya ilkokul birdeyken çalışan anneleri soruyorlar, “Benim annem çalışmıyor ki” diyor. Öğretmenler, “Olur mu, onun canlı yayını var biz seyrediyoruz” diyorlar, “Yoo ben gittiğimde hep evde oluyor” cevabını veriyor. Yani bu biraz benim tercihimdi, bundan dolayı mutluyum. Madem bir çocuk yaptım, sorumluluğunu almak isterim.

Bir çocuk daha düşünüyor  musunuz?
Ada hiç istemiyor, eşim de çok cazip bakmıyor. Ben çok istedim açıkçası, şimdi de Ada 13 yaşına geldi, zor doğrusu bu saatten sonra. Bir de unutulmaması gereken bir şey var; çocuğunuzun okulda iyi bir eğitim almasını ve aynı zamanda sosyal bir şeyler yapsın, müzik aleti çalsın, spor yapsın gibi şeyler istiyorsanız maalesef  Türkiye’de çok fazla imkan olmadığı için bunların hepsi parayla.
Biz galiba eşimle anca bir çocuğu gönlümüzden geçtiği gibi yetiştirebileceğiz noktasında olduğumuz için ikinci çocuğu  düşünmüyoruz.

‘Tiyatro, ikinci kadını kabul etmiyor’

Önünüzde dizi ya da film projesi var mı?

Geçen sene vardı. Bu sene Erdal Özyağcılar’la olan bir tiyatro projemiz vardı, olmadı. Dizi setlerinden dolayı olmuyor. Tiyatro, ikinci kadın olmayı kabul etmemek gibi asla ikinci planda olmayı kabul edebilecek bir şey değil.  O aşık olmak istiyor. Biz de o yüzden bu sene karşılıklı olarak namus meselesi yapıp dizi almayarak oyun yaptık. Türkiye’nin çok yerini gezdik, çok oyun oynadık ve güzel bir tiyatro sezonu geçirdik. Bu sene projelere bakacağım. Eğer gerçekten yoğun çalışma saatlerine değeceğini düşündüğüm bir şey olursa neden olmasın...
Konular Röportaj