Beşiktaş iddiasını sürdürüyor

Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi umutlarını sürdürmek isteyen Kara Kartal, Vida'nın karambol golüyle öne geçti. Yiğido Diabate'yle cevap verdi. Burak jeneriklik frikiğiyle takımını bir kere daha yarışa soktu.

Beşiktaş iddiasını sürdürüyor
Türkiye Gazetesi'nden Murad Tamer'in haberine göre geçen hafta mağlup ettiği Medipol Başakşehir'in sahasında iki puan daha bırakmasıyla şampiyonluk umutları yeşeren Beşiktaş deplasmanda Sivasspor'u devirerek iyice iddialı duruma geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında oyun üstünlüğü Beşiktaş'ındı. Topla yüzde 65 daha fazla oynayan, daha çok şut çeken, atak yapan siyah-beyazlılar ilk tehlikesini 25. dakikada geliştirdi. Ljajic'in ortasında Atiba gelişine vuruşunu yaptı, Tolgahan Acar son anda köşeden topu kornere çeldi. Şenol Güneş'in ekibi büyük bir karambolün yaşandığı pozisyonda öne geçti. Kornerden gelen topa önce Dorukhan dokundu, ardından Mirin vurdu top direkten dönü. Gökhan Gönül'ün vuruşuna savunma engel oldu ama Vida son dokunuşu yaparak ağları sarstı: 1-0. İlk yarının sonunda Diabate müthiş bir deparla Lens'i sağa, Medel'i sola attı ve karşı karşıya pozisyonda Karius'u avladı: 1-1.

Kartal korku saldı

Şenol Güneş sarı kart gören Medel'i çıkarıp ikinci yarıya Necip Uysal'la başladı. İkinci yarının ilk 20 dakikalık bölümünde Beşiktaş topla rahat oynayabilmesine rağmen gol pozisyonuna girmekte zorlanıyordu. Bunun üzerine Şenol Güneş 68. dakikada Kagawa'yı çıkarıp yerine Güven Yalçın'ı sahaya sürdü. Burak Yılmaz 75'te golle burun buruna geldi. Altıpas çizgisi üzerinde bomboş pozisyonda yaptığı vuruşu kaleci Tolgahan son anda kurtardı. Bu aynı zamanda Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki kaleyi bulan tek isabetli şutuydu. Şenol Güneş son kozunu Lens-Oğuzhan değişikliğiyle oynadı. Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Burak Yılmaz frikikten muhteşem bir gole imzasını atarak takımına galibiyeti getirdi. Beşiktaş bu skorla Başakşehir'le farkı 6'ya, Galatasaray'la 2'ye indirdi ve kalan beş maç öncesi şampiyonluk yolundaki rakiplerine korku saldı.

Sırtladı götürüyor

Şenol Güneş onu sezon başından beri istiyordu. Bir türlü olmadı. Sonunda devre arasında Burak Yılmaz, Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Siyah-beyazlı taraftarlar bu transfere tepki gösterse de Güneş'in ısrarının sebebi ligin ikinci yarısındaki maçlarda ortaya çıktı. Öyle ki Kartal şu anda ligde şampiyonluk ve Avrupa'da Devler Ligi yarışında ise bunu Kral'ın gollerine borçlu. Çünkü puan kaybı halinde yarıştan kopulacak birçok maçlarda hep onun golleriyle gelen üç puanlar var. Beşiktaş'la ligde 11 maça çıkan Burak, 9 defa fileleri havalandırmayı başardı. Bursaspor, Fenerbahçe, A. Konyaspor, Göztepe, Ç. Rizespor, M. Başakşehir mücadelelerinin yanı sıra dün oynanan Sivasspor karşılaşmasında da takımına galibiyeti getiren gole imza atan millî futbolcu, alınan 3 puanda en büyük payın sahibi oldu.

Frikikte kaleciyi tuzağa düşürdüm

Maçın ardından konuşan Burak Yılmaz, “Böyle şeyler söylemek istemiyorum, ukalalık gibi oluyor ama golden önce çok konsantre oldum, gol olacağına çok inanmıştım. Kaleci Tolgahan görmediği için uzak köşeye vurmak istedim. Tuzağa düştü diyelim. Maçtan sonra tebrik etti aslan kardeşim" derken, "Takım olarak yükselen bir grafiğimiz var. Artık takım olduk diyebiliriz. Kimin ne yaptığını biliyoruz. Ben atıyorum, Beşiktaş kazanıyor diye bir şey yok. Bazen ben atmıyorum, başkaları atıyor. Biz bir takımız, goller bana nasip oluyor. İnşallah böyle devam eder” sözlerini kullandı.
Konular Spor Haberleri