Beşiktaş ve Vezneciler saldırılarının planlayıcıları yakalandı

4 ilde düzenlenen terör operasyonunda, Beşiktaş ve Vezneciler saldırılarının planlayıcıları dahil 44 kişi yakalandı.

Beşiktaş ve Vezneciler saldırılarının planlayıcıları yakalandı
Vatan'da yer alan habere göre İstanbul Valisi Vasip Şahin, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, terör operasyonlarında 44 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanlar arasında Beşiktaş ve Vezneciler saldırılarını planlayanların da bulunduğunu söyledi.

"İSTANBUL CİDDİ EYLEMLERDEN KURTULDU"

"Yapılan aramalarda 3 işyerinde ve 4 ayrı depoda bir çok silah ve mühimmat ele geçirildi. 13 silah, ki bunların 3'ü uzun namlulu silah, 2 tane av tüfeği ve benzeri silahlar ve çeşitli patlayıcı malzeme ele geçirilmiştir. Bunların yanı sıra bir çok döküman elimizdedir. Bununla ilgili incelemeler devam etmektedir. Görev alan tüm personelimize teşekkür ediyorum. İstanbul gerçekten çok ciddi ve sansasyonel sonuçlara yol açabilecek eylemlerden kurtulduğunu düşünüyoruz."

Valilik'ten yapılan açıklama şu şekilde:

"İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Milli İstihbarat Teşkilatı ile koordineli olarak yürütmüş olduğu çalışmalarda; PKK/KCK terör örgütünün sözde Özel Kuvvetler Hücresi'nin önümüzdeki günlerde İstanbul'da sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine, ilimizde 13 ilçede 105 adres ile Ankara, Diyarbakır, Hakkâri ve Kocaeli illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 44 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şahıslara ait ikametler ile 3 depo ve 4 ayrı iş yerinde yapılan aramalarda bombalı eylemlerde kullanılabilecek;

1 adet komutalı anahtar sistem, 2 adet saatli elektronik devre, toplam 161 kg çeşitli derecede tahribat gücüne sahip patlayıcı madde (Amonyum Nitrat, Amonyum Sulfat, RDXH MX, TNT ve PENT htiva eden çeşitli patlayıcılar), 66 metre infilak fitili, 2 adet elektrikli kapsül, 3 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet kurusıkı silah, 2 adet 7,65 silah, 2 adet pompalı tüfek, 1 adet havalı tüfek, 959 adet değişik çapta fişek, 3 adet hücum yeleği, 1 adet dürbün, 1 adet leşker olarak oabir odilen kıyafet ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirilmiştir.

Ayrıca yapılan operasyonlarda gözaltına alınan bir şahsın 07 Haziran 2016 tarihinde Fatih/Vezneciler'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü otobüsüne yönelik bombalı araç saldırısında eylemi gerçekleştiren şahıs ile irtibatlı olduğu, diğer bir şahsın ise 10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş Vodafone Park Stadı'nda gerçekleştirilen canlı bomba/bombalı araç saldırısı ile ilgili keşif yaptığı ve bombalı araç içerisinde firari olan 3. şahıs olduğu değerlendirilmektedir."

Beşiktaş ve Vezneciler saldırılarının planlayıcıları yakalandı