Beşiktaş'tan zam teklifi!

Şampiyon kadroyu bozmak istemeyen siyah-beyazlı yönetim, ayrılmalarına izin vermediği iki yıldızına, “Şartlarınıza iyileştirme yapalım. Bir yıl daha oynayın ondan sonra gitmeniz için gereken kolaylığı gösteririz” teklifinde bulundu.

Beşiktaş'tan zam teklifi!
Sabah'tan Fatih Doğan'ın haberine göre Beşiktaş yönetimi, geçen sezon kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan iki yıldızı Atiba Hutchinson ve Jose Sosa'yı takımda tutmak için adeta seferber oldu… Bir yandan transfer çalışmalarını sürdüren siyah-beyazlılar, bir yandan da elindeki güçlü kadroyu korumayı istiyor. Bu şartlar altında birçok kulübün takip altında tuttuğu Atiba ve Sosa'yı ikna etmeye çalışan yöneticiler, kulübün kapısını, "Bizi bırakın" diyerek üçer kez çalan iki oyuncuya hem rest çekti hem de morallerini bozmamak için hassas bir dil kullandı. Beşiktaş ile sözleşmeleri devam ettiği ve izin verilmemesi halinde hiçbir yere gidemeyecekleri hatırlatılan Atiba ve Sosa'ya yeni öneriler getirildi. Başkan Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, oyunculara takım için çok önemli olduklarını ve en azından bir yıl daha kalmalarını istediklerini bildirdi. Yapılan görüşmelerde şunlar konuşuldu:

ATİBA: "PREMİER LİG BENİM HAYALİM"

West Ham'ın 3.5 milyon Euro'luk teklifini Beşiktaş daha önce fiyat dahi konuşmadan reddetmişti. West Ham bu cevap sonrası geri çekildi. Ancak Atiba, Başkan Fikret Orman'a, "Beşiktaş'ta mutlu ve huzurluyum. Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı da çok arzu ediyorum ama Premier Lig'de oynamak benim hayalim. O hayalimi gerçekleştirme şansı önümde duruyor. Müsaade edin gideyim" ifadesini kullandı.

SOSA: "ÇOCUKLARIM İÇİN"

Estudiantes ile temas halinde olduğu konuşulan Sosa da ikizlerinin kendi memleketinde büyümesini istediğini belirterek, "Geçen sene de gitmek istediğimi söylemiştim. Artık Arjantin'de yaşamak istiyorum. Çocuklarım orada büyüsün ve eğitim alsın. Türkiye'de özellikle son yaşanan terör olayları ailemi korkutuyor. Beni gönderin" dedi. Estudiantes Kulübü, geçen yıl Arjantinli futbolcu için 7 milyon Euro önermiş, Beşiktaş olumsuz yanıt vermişti.

BİR SEZON DAHA KALIN

Beşiktaş cephesi ise bu oyuncular için yeni bir hamle yaptı… Atiba ve Sosa'ya, "Sizi bırakmak istemiyoruz. Taraftar sizi seviyor. Şenol Güneş de kalmanızı istiyor. Terör dünyanın her yerinde var. Ayrıca Türkiye'ye gelirken bunları biliyordunuz. Şartlarınızı iyileştirelim. Sözleşmeleri revize edelim ancak süresini de uzatalım. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde de oynarsınız ve ondan sonra kararınıza göre kolaylık gösteririz" önerisini getirdi. Şimdi gözler iki oyuncunun vereceği kararda.
Konular Spor Haberleri