Betül Demir: "İşin sırrı samimiyette!"

Betül Demir, müzik dünyasında şarkılarıyla fırtınalar estiriyor. Sanatçı, müzik sektörünün en başarılı aranjörlerinden Emirhan Cengiz’in ilk single çalışmasına destek olmak için stüdyoya girdi. İkili birlikte ‘Hacıyatmaz’ parçasına düet yaptı.

Betül Demir: "İşin sırrı samimiyette!"
Betül Demir'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Son zamanlarda bambaşka bir Betül Demir var karşımızda. Nasıl oldu bu değişim? Siz memnun musunuz?


Bu aslında bir değişimden çok dönüşüm benim için. Sadece iç sesimi dinlemeye gayret ediyorum. Bu yüzden ışığım daha çok parlıyor diyebiliriz. Çok uzun yıllar başkalarının üzerimdeki etkileri dolayısıyla kendimi tam olarak ifade edemediğimi fark ettim ve sonrasında kendi içime dönüp yapmak istemediğim her şeye ‘hayır’ diyebilmeyi öğrendim. Şimdi çok daha mutlu ve enerji dolu hissediyorum.

KONSERDE ŞARKI YAZDIM

- ‘Hacıyatmaz’ın sözlerinde sizin de imzanız var. Çok da dikkat çekici sözler. Bu şarkı nasıl oluştu?


Benim de mustarip olduğum günümüz ilişkileri diyelim (gülüyor). Her şey o kadar hızla ve duygusuzca yaşanıyor ki, bir şekilde bu duruma duyarsız kalamadım. Şarkıma ilham veren kısa ama benim için etkili bir aşk da yaşayınca Edirne konserimizde kuliste sözler su gibi aktı ve konser dönüşü hemen stüdyoya koştuk. Emirhan şarkının müziğini tamamladı. Sonrasında Sude Bilge Demir bütün tecrübesiyle şarkıya el attı.

- Şarkıyı yaz biterken çıkardınız. Şarkıların sizce zamanı var mı?

Hiçbir zaman şarkılarımı yazlık kışlık diye ayırt ederek yapmadım. Müzik benim kutsalım, şarkılarımda kendi hikayelerim... Dolayısıyla stüdyo da çalışmalarımız bittiğinde hikayelerimi anlatmaya hazır hissettiğimde dinleyicimle hemen buluşturuyorum şarkılarımı. Zaten bana çok anlamsız geliyor öbür türlü. Planlayarak yapılan her işe samimiyetsizlik bulaşabilir. O noktada yapılan hiçbir işin arkasında benim durmam mümkün değil. Bu yüzden tüm kalbimle 2006’dan beri yaptığım tüm şarkılarımın sonuna kadar arkasındayım.

- Aranjör Emirhan Cengiz’le yollarınız nasıl kesişti?

2008 yılında 2. solo albümüm için stüdyo çalışmalarım sırasında tanıştık. Görür görmez ondaki yaratıcı ruhu hissettim ve yaptığı işleri dinlemek istediğimi söyledim. Dinleyip yanılmadığımı görünce de 2009 yılı itibarıyla biz hem sahnede hem de albüm çalışmalarımda birlikte olduk.

AŞKSIZ BİR DÖNEMDEYİM

- Sanat camiasında dostluk olmaz derler. Ama bunca yıldır sektörde olmanıza rağmen sizi hiçbir polemikte görmedik. Canınızı yakan, sizi engelleyen olmadı mı?


Oldu elbette ama canımı yakanlar için hayatın benden çok daha iyi plan yaptığı kesin. Ben tüm bu negatif enerjinin içinde olacağıma, iyiliği ve doğruluğu paylaşmayı tercih ettim hep. Bu bana benim sevgi dolu ailemden geçmiş en güzel mirastır.

-  Aşk… desem siz tamamlasanız. Var mı hayatınızda biri?

Aşk üstüme geliyor art arda derim şarkımda ki gibi (gülüyor). Çünkü aşksız dönmez benim dünyam. Ama bir ilişkin var mı diye sorarsan hayır, çünkü hazır değilim. Bir süre daha kendime kalayım istiyorum. Çok fazla dile getirmem ve konuşmayı tercih etmem ama fırtınaların kızıyım ben, yaşadığım aşklar da öyle. O yüzden önce kendi içimde dengemi sağlamadan yeni bir ilişkiye adım atmam pek kolay olmuyor.

- Evlilik ve annelik fikrine ne kadar yakınsınız?

Ben maalesef hiç o fotoğrafın içinde göremedim kendimi. Çoğu ilişkimde bu yüzden infilak etti (gülüyor). Dünyanın en güzel duygusu aile olabilmek ki ben kalabalık ve sevgi dolu bir ailede büyüdüm. 5 kardeşiz ben hariç hepsi evlendi, babam ve annemin sanırım en büyük arzusu bu şu sıralar. Evlilik ve anne olma hayalim olmadı hiç. Sanırım bu duyguya beni yaklaştıracak gerçek aşkımla karşılaşmadığımdan (gülüyor).

OYUNCULUKTA YETENEĞİM VAR

- Son dönemde oyuncular da albüm yapıyor, şarkıcılar da oyunculuk yapıyor. Oyunculuk düşünüyor musunuz?
Bu konuda yeteneğim olduğunu biliyorum. İçinde olabileceğime inandığım doğru proje gelirse yaparım. Belki bir müzisyenin hikayesi olabilir bu, belki bir müzikal kimbilir.

- Yeni yılda albüm çıkaracaksınız bildiğim kadarıyla. Nasıl bir albüm geliyor?
Üzerinde çalıştığımız bu albüm benim 4. stüdyo albümüm olacak. 2011’den beri biriktirdiğim hikayelerimle dolu soundu çok kuvvetli bir albüm. Yine tabii ki müzik direktörüm Emirhan Cengiz ve Sude Bilge Demir şarkıları da var. Biz harika bir ekip olduk ve sürekli üretiyoruz.

EMİRHAN CENGİZ: 'Betül ile ortak bir noktada buluştuk'

"Betül ile uzun yıllardır müzik sektöründeyiz. O bir yorumcu, söz yazarı ve besteci olarak epey yol kat etti, ben de hem onunla hem de birçok isimle arka planda çalıştım. Biz müzik üretirken tamamen kendi iç sesimizi dinliyoruz ama sonraki aşamada bütün insanların 7’den 77’ye bu heyecana ortak olması bizi heyecanlandırıyor. Bu bütün çalıştığım arkadaşlarım için geçerli olan bir şey. İnsanları bir noktada yakalayabiliyorsak benim için önemli olan nokta budur."

"Kim Kardashian Beğendi"

- Modayı ne kadar takip edersiniz?

Ben modadan çok stilleri takip ediyorum. Moda olan bir şey benim ruhumu yansıtmıyorsa son derece fake bir durum olur zaten. Üç sene öncesine kadar stil konusunda birçok yanlış yaptım. Ne zaman ki tasarımcım Derya Çopur’la tanıştık o gün bugündür giydiklerim hep ruhumun nasıl görünmek istediğimin yansımasıdır. Kaldı ki Kim Kardashian dahi ‘Aslan Payı’ şarkımın klibinde giydiğim bir elbiseyi giyip paylaştı. Demek ki doğru yoldayım.
Konular Röportaj