Betül Demir oyunculuğa göz kırpıyor!

Geçtiğimiz sene "Sana N'olmuş" ile iyi bir çıkış yapan ardından da bu yılın başında "Aslan Payı" ile listelerin üst sıralarında yer alan Betül Demir, İzmirli dinleyicileriyle Optimum Outlet'te bir araya geldi.

Betül Demir oyunculuğa göz kırpıyor!
Yeni Asır'dan Ercan Akgün'ün röportajı...

İZMİR'DE YAŞADIM

İzmir'e gelmeyeli ne kadar oldu?


Bayi toplantıları ve özel geceler için geliyordum ama 4 senedir İzmir'de kendi dinleyenlerimle buluşup sahne almamıştım. Çok mutluyum.

Gördün nasıl kucaklaştım herkesle. İzmir insanı çok başka. O güler yüz, o samimiyet bambaşka. Beni zaten herkes İzmirli zanneder ama İstanbulluyum.

Neden İzmirli sanıyorlar seni?

İzmir'de uzun yıllar yaşadım. Buranın havasını çok soludum. Çekirdeğe çiğdem diyenlerdenim ben. Beni de yarı İzmirli kabul ederlerse çok mutlu olurum.

Okul nedeniyle mi İzmir'deydin?

Yok Bodrum'da çalışıyordum. Burada da çok sevdiğim arkadaşlarım vardı, onlarla birlikte yaşıyordum.

Seni tanıdığım ilk yıllardan beri enerjin ve güler yüzün hiç değişmedi. İçinde bulunduğun camiada bu sıcaklığı ve samimiyeti nasıl koruyorsun?

Formülü şu; hayat boyu bunu hayal ettim. İnsanlarla sevgiyle kucaklaşmayı, beni gördükleri zaman fotoğraflar çekilmeyi, şarkılarımı hep birlikte söyleyebilmeyi, konserlerimin dolu geçmesini.
Bunun için bu kadar çaba sarf ettim. E o zaman niye trip atıp ulaşılmaz olayım. Egom neden benim önüme geçsin ki.

Dinleyicilerinle kurduğun sıcak bir bağ var, hemen anlaşılıyor zaten.

Her zaman. Mesela ben sahnedeyken süre dolduğu zaman ekip arkadaşlarım bana "in in" diye işaret eder. Hayır, sonuna kadar dururum.

En son kim kaldıysa onunla da kucaklaşmadan gitmiyorum. Bütün organizasyonlarımda böyleyim. Çok zor indirirler beni sahneden.

Geçen sene "Sana N'olmuş" şarkısını çıkardın. Bir baktım "Hakikatten Betül'e n'oldu böyle" dedim. Bir değişik çıktın ekrana?

Aynen. Bir sürü değişiklik yaptım. Saçlarımı kestirdim, zayıfladım.

Kimin parmağı vardı bu işte?

Tamamen kendi fikirlerim. Bu zamana kadar hep başkalarını dinledim, bu sefer dedim ki "Kendim olmak istiyorum. Kendimi nasıl hissetmek istiyorsam öyle olmak istiyorum." Her zaman radikal şeyler yapmayı seven, Türkiye'nin en yetenekli isimlerinden olan kuaförüm Mahmut Ebil bir anda kesti saçımı. Bakakaldım ve "Ben bu zamana kadar niye uzatmışım saçlarımı" dedim. Bu sene şubat ayında da "Aslan Payı"nı çıkardın ve o da çok sevildi. Evet müzik sektöründe Altın Liste diye tabir ettiğimiz ilk 10'da yer alıyor.

Son üç şarkım hep zirvede kaldı. "Helalleşemedik" de öyleydi. Neydi onu sana yazdıran?

"Helalleşemedik"in gerçek bir hikayesi var. Benim en yakın arkadaşım Arzu için yazdığım bir parçaydı. Biz gerçekten helalleşemeden küs ayrıldık. Biz 18 yaşındayken maalesef trafik kazasında vefat etti.

Hayallerimiz bile birdi. Onun da müthiş bir sesi vardı. Şu anda ben o hayalleri yaşıyorum ama arkadaşım bu günleri göremedi. Arzu her zaman aklıma gelir.

YOGA VE PİLATES YAPIYOR

Küs gitmek kötü bir durum değil mi?


Ben bu şarkıyı her söylediğimde insanlara "Lütfen unutmayın. 3 günlük dünyada yaşıyoruz" diyorum. Egolarımızdan sıyrılıp arınalım. Çünkü hepimiz Allah katında biriz. Bu kadar.

Spor ne zamandır var hayatında?

3 senedir. Kitesurf dışında pilates ve yoga yapıyorum. Bir de yeni başladığım wing tsun diye bir dövüş sporu var. Tibetli Budist bir kadın rahibe bulmuş. Kendimi savunmamın yanı sıra yaşam boyunca duruşumla da ilgili rehber olacak bir spor. Herkese özellikle de kadınlara tavsiye ediyorum.

Komediye sıcak bakıyorum

Oyunculuk alanında kendini göstermek gibi bir düşüncen oldu mu ya da teklif geldi mi?

Teklifler hep var. Eskiden hiç o yönde düşüncem yoktu. Rahmetli Meral Okay beni hep desteklerdi ve birçok projede yer almamı isterdi. O zamanlar her seferinde "Herkes kendi işini yapsın" derdim ve uzak dururdum oyunculuktan. O da bana hep gülerdi; "Yeteneğin varsa neden olmasın" diye. Ama artık düşünüyorum. Doğru bir proje gelirse oynarım tabi ki. Mesela bir müzisyenin hikayesi, belki bir müzik öğretmeni ya da bir şarkıcıyı anlatan senaryo olursa çok mutlu olurum tabi ki.

Tür ne olurdu?

Biliyorsun ben normal şartlarda komik bir kızım. Komedi olursa daha iyi olur. Yoksa ekrana çıkıp poz verip, uzun uzun bakışları atamam gibi geliyor. Bana göre değil. Sit-com tarzı yapımları da becerebilirim.

Yakında İzmir'de konser görünüyor mu?

Şu anda yok ama olması için dua ediyorum. İzmir'i seviyorum çünkü.

Yeni single geliyor

Yeni single yolda sanırım?


Aranjörüm Emirhan Cengiz'in bir projesi. İnanılmaz bir şarkı yaptı. Ben ona kardeşim Sude Bilge Demir ile birlikte söz yazdım. "Sana N'olmuş" ve "Aslan Payı"nda çok iddialıydım ama bu şarkı onları da geçecek. Çok iyi biliyorum. O kadar iddialı bir parça.

Hareketli bir parça mı olacak?

Evet hareketli ama çok şaşırtıcı bir hareket olacak. Bir de bu parçanın klibinde ilk defa dans edeceğim.

Dans eğitimi alıyor musun?

Dans hocam Hülya Yılmaz beni çok kısa bir sürede hazırladı. Latin dansları konusunda muhteşem biri. Bundan sonra hareketli şarkılar söyledikçe ve enerjim oldukça dans edeceğim. Dans etmeyi seviyorum çünkü.

Parçanın çıkış tarihi belli mi?

Bir hafta sonra piyasada olacak. Eli kulağında.
Konular Röportaj