Beygire ’’Tecavüzcü Çoşkun’’ adını taktılar..

İzmir'de saf kan yarış atları bir aygırın tecavüzüne uğrayan Mustafa Akın, soruları cevaplarken, Özdemir sık sık 'gülmekten' kendisini alamadı.

Beygire ’’Tecavüzcü Çoşkun’’ adını taktılar..

Trajikomik bir olayla karşı karşıya kaldığını anlatan Akın, bitişikteki bahçeden çiftlikten çitleri kırarak giren ve ’seri’ tecavüzleri gerçekleştiren aygırın ellerinde olduğunu belirterek, "Suçluyu yakaladık. Ancak ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

Özdemir, İzmir’deki çiftlikte gerçekleşen ilginç tecavüz olayını ele aldı.

İnciraltı Atlı Spor Tesisleri’nden katılan Akın, soruları cevaplarken, Özdemir gülme krizine tutuldu. Özdemir, ’gülmekten soru soramıyorum.’ dedi.

"Korkunç bir olayla" karşı karşıya olduklarını belirten Akın, aygırın ellerinde olduğunu ancak sahibini bulamadıklarını söyledi. Akın, "Burada üç saf kan yarış atı ve üç binek atımız var. Buna tecavüz demeyelim. Trajikomik bir olay. Bahar ayı geldi. Çiftleşme dönemi. Sanırım erkek aygır, sabaha karşı çitleri kırarak, yan bahçeden çiftliğimize girdi. Burada "Happy Girl" isimli safkan Dinyeper’in yavrusu yarış atımıza tecavüz etti. Bahar ayı olduğu için bu atlarda istekli. Rızayla çiftleşme desek daha iyi olur. Beşiyle de çiftleşmiş. Sabah ve gece çiftleşme olmuş." diye konuştu.

150 Milyara yakın maddi kayıba uğrayabileceklerini belirten Akın, "İngiliz taylarının yavruları olursa bu bizim 4 yılımızı alacak. Normalde bunların çiftleşeceği erkeklerin soyu ve sopu belli olmalı ki, doğan yavru safkan yarış atı olsun. İki ingiliz kısrağı için 4 yıllık zarar söz konusu." dedi.

Yasal işlemleri başlattıklarını belirten Akın, kime dava açacaklarını bilemediklerini söyledi.

"Suçlu elimizde"

Akın, "Suç var, suçlu aygırı yakaladık, bağladık. Ancak kimi suçlayacağız? Polise, ’atlarımızın ırzına geçildi’ diyoruz. Onlar da ’ne yapalım’ diyor. diye konuştu.

Özdemir, ’aygırı ne yapacaksınız?’ diye sorunca Akın, "İstiyorsanız, size hediye edelim. Siz bakın." demesi gülüşmeye sebep oldu.

İki gündür bir yandan gülüp diğer yandan ağladıklarını belirten Akın, "Kısraklarım ziyan oldu. Küçük kısraklar kesin gebe kalmıştır da, ingiliz taylarının hamile kalmasını temenni etmiyorum. Çünkü annesi ve babasının ırkı belli olmayan tayları koşulara sokamıyorsunuz. " şeklinde konuştu.

Aygıra, "Coşkun" adını koyduklarını da anlatan Akın, çiftlikteki bir eşeklerinin de "mağdure" olduğunu belirterek, "Gülizar adlı eşeğimiz de mağdure. Depresyona girmiş. Saklanıyor, bizden kaçıyor" dedi.

Arkadaşlarının arayarak, ’geçmiş olsun ne oldu kızlarına?’ diye sorduklarını anlatan Akın, çiftlik dışında tuttukları aygırın gece bir seyisin ayağını çatlattığını, diğerinin de parmağını kırdığını anlattı.

Akın, hayvanların gebe kalması halinde kürtajı düşünebileceklerini de kaydetti. Akın, "Atlar eğer doğurursa, kırma atlar için herhangi bir nüfus cüzdanı çıkaramıyoruz. Dışarıdan bir melez atı koşulara koyamazsınız. Yavru doğarsa binek için kullanırız" dedi.

Akın, Hapy Girl’ün ismini koşularda kötü reklam olmaması için "Maya" olarak değiştirdiklerini de sözlerine ekledi

İŞTE MÜTHİŞ CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN