Bıçaklama nedenine bak!

Kardeşinin öğretmenini bıçaklayan Ömer S.’nin bunu neden yaptığı ortaya çıktı. ‘Okuma yazmaya E harfinden mi başlatılır? Neden A harfinden başlatmıyorsunuz?’ deyip Namık Gencay’ı öldürmeye kalktığı öğrenildi.

Bıçaklama nedenine bak!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak ve Ceyhan Torlak'ın haberine göre İzmir'in Bornova ilçesinde birinci sınıf öğrencisinin ağabeyi tarafından bıçaklanan öğretmen Namık Gencay olayı ile ilgili çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Tutuklanan zanlı Ömer S.'nin okula sık sık gelip, 'Bu okulda eğitim yapılmıyor. Kardeşimi bu okuldan alacağım. Okuma yazmaya 'E' harfinden mi başlatılır.
Neden 'A' harfinden başlatmıyorsunuz?'
deyip Gencay'ı bıçakladığı öğrenildi. Olay, 8 Kasım Çarşamba günü akşam saatlerinde Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'ndeki Batıçim İlkokulu'nda meydana geldi.

ÖĞRETMEN UCUZ ATLATTI

Ömer S., kardeşini almaya geldiğini söyleyerek okulun bahçesine girdi. Bir süre bekleyen Ömer S., zilin çalmasının ardından okuldan çıkan sınıf öğretmeni Namık Gencay'ı sırtından bıçakladı. Gencay kan içinde yere yığılırken, Ömer S. ise kaçtı.

Güvenlik kameralarını incelemeye alan Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlı Ömer S.'yi kısa sürede yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan öğretmen Namık Gencay'ın bıçak darbesinin şans eseri kemiğe isabet etmesi nedeniyle olayı ucuz atlattığı, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Zanlı Ömer S.'nin ilkokul birinci sınıfa giden kardeşi ile ilgili okula sık sık geldiği ve öğretmenlerle tartışma yaşadığı bildirildi.

HIRSIZLIK DA YAPMIŞ

Zanlının bıçaklama olayından önce de okula gelerek, 'Bu okulda eğitim yapılmıyor. Kardeşimi bu okuldan alacağım. Okuma yazmaya 'E' harfinden mi başlatılır. Neden 'A' harfinden başlatmıyorsunuz?' dedikten sonra öğretmen Namık Gencay'ı bıçakladığı öğrenildi. Zanlı Ömer S.'nin 5 Kasım'da Doğanlar Mahallesi'ndeki bir marketi soyduğu, soygunun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği ve kısa sürede polisler tarafından yakalandığı da ortaya çıktı.

Emniyette iki adet hırsızlık suçundan kaydı bulunan Ömer S.'nin o tarihte sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirlendi.