Binali Yıldırım basın toplantısı düzenledi

Yıldırım, Davutoğlu'na başarı diledi ve ''Bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Görev beklentisi içinde olmadım. Başbakanlık da çok onurlu bir görevdir, partinin düz bir neferi olmak da onurlu bir görevdir.'' dedi.

Binali Yıldırım basın toplantısı düzenledi
Milliyet'te yer alan habere göre AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 'Bizde liderlik kavgası olmaz' diyerek, Ahmet Davutoğlu'nu tebrik etti ve 'Bugüne kadar partim içerisinde bir göreve talip olmadım' dedi. Yıldırım, 'Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüştür' diye konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle..

"Kurucularından biri olduğum Ak Parti'nin bir neferi olarak partimden hep gurur duydum. Türk siyasi hayatına yeni bir model oluşturdu.

Milletimiz iradesine sahip çıkmış her seferinde AK Parti'yi tek başına iktidara getirmiştir.


Cuhmurbaşkanlığı seçiminde de partimizin kurucu genel başkanı değerli liderimiz Türkiye'nin seçilmiş 12. Cuhmurbaşkanı olarak bugünlere geldi.

27 Ağustos'ta bir genel başkanlık seçimi yapılacak. Parti içinde yapılan temayül ve istişarelerde birçok kişinin ismi geçiyor.

O zaman bana şunu sordular "Genel Başkanlık için isminiz geçiyor" ne diyorsunuz? Bizim 313 milletvekilimiz var. Hepsi buna layıktır. demiştim. Biz de liderlik kavgası olmaz. Bu karar istişareler neticesinde alınacak dedim.

Bu süreçte neler oldu? İlk olarak MKYK, toplandı. Daha sonra partimizin genişletilmiş il başkanları toplantısı gerçekleşti. Hemen arkasından milletvekili grubumuz bir araya geldi ve kendilerine genel başkan olarak kimi görmek istersiniz şeklinde bir soru soruldu. Bu sorular neticesinde tabi muhtemel genel başkan adayları ortaya çıktı. Ve sonuçta bildiğiniz gibi dün itibariyle genel başkanımız, seçilmiş cumhurbaşkanımız, başbakanımız 27 Ağustos olağanüstü kongre için genel başkanlığa aday olacak arkadaşımızı resmen açıkladı. Bu isim Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu. Ahmet Davutoğlu Bey ile beraber biz beraber çalıştık. Kendisi birikimli, akademik kariyeri geniş ve çalışkan, gayretli bir arkadaşımızdır. Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.

SOSYAL MEDYADA ''BİNALİ YILDIRIM AYKIRI ÇIKIŞ MI YAPACAK'' SPEKÜLASYONLARINI

Eminim ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti ülkemiz için milletimiz için, ülkemizin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için istikrar ve güvenin devamı için çalışmaya devam edecektir. Dün bu basın toplantısı kararını duyurduğum andan itibaren, sosyal medyada çok çeşitli bir haber trafiğinin başladığını gördüm. Özellikle yoğunlaşılan şey Binali Yıldırım ne diyecek, aykırı bir çıkış mı yapacak gibi bir takım spekülasyonları maalesef izledim.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ 4 ŞEY


10 Ağustos'la birlikte Türkiye yeni bir siyasi yola girmiş durumdadır. Yeni Türkiye'de hedef halkımızın refahını arttırmak, büyük Atatürk'ün bize gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak.

Dünyada da sözü geçen bir Türkiye'dir hedefimiz. Yeni Türkiye'de barış var. Ülkemizde kalıcı yapmaya çalıştığımız barışı bozmaya çalışanlar var.

Çözüm süreci demek her şeyden vazgeçmek demek değildir. Kuruluş felsefesinden taviz vermek demek değildir.

Bizim çözüm sürecimizde vazgeçemeyeceğimiz 4 şart var. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatandır.

Şehitlerimizin hatırasına kimse ihanet edemez.

Paralel darbe girişimini bu ülke beraber yaşadı. 30 Mart seçimlerde halk paralel yapıya cevabını vermiştir. O cevap şudur. Ben iradeyi kime verdiysem, o iradeyi de ancak ben alırım. Bunun dışında hçi kimse bu ülkeyi dizayn etmeye, hükümetler yıkmaya kurmaya yeltenmesin. Herkes kendi alanında kalsın. Bu mücadele bu hükümetin işi değildir, bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal ve istikbal mücadelesidir. Hiçbir örgüt, yapılanma milli irade adına güç kullanamaz. Güç kullanacak olan ancak ve ancak sandıktan desteği alanlardır. Onlar getirir, gerektiği zaman da  onlar götürür. Millet getirir, millet götürür. Artık Türkiye bu dönemleri geride bırakacak demokrasi olgunluğuna erişmiştir.

Şunu söylemek istiyorum. Bu basın toplantısında, bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Bunun için bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüştür.

62. Hükümet önümüzdeki hafta görevine başlayacak. Seçimler dönemini geride bırakacağız.

Bu süreçte şahsıma gönüllerinde bu göreve layık gören arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar partim içerisinde bir göreve talip olmadım."