Binali Yıldırım: "Dersinizi alacaksınız"

AP’nin aldığı karar için “Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar” tepkisini gösteren Başbakan Yıldırım, Geri Kabul Anlaşması’na işaret etti...

Binali Yıldırım: "Dersinizi alacaksınız"
Mülteci anlaşması böyle sürmeyecek

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı'nın kapanış programındaki konuşmasında, Avrupa Parlamentosu'nun (AP), ilişkilerin dondurulmasına ilişkin kararına tepki gösterdi.

Yıldırım, özetle şunları söyledi:

"Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilleri toplandılar, Türkiye'yle müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu kararın bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimiz ne karar alırsa ona boynumuz kıldan incedir, onun dışındaki kararların bizim için hiç ama hiç önemi yoktur. Ne yazık ki Avrupalı dostlar mesele Türkiye olduğu zaman objektif düşünceden uzaklaşıyor.

KENDİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ

AP'nin aldığı karar bunun en güzel örneğidir. Objektiften uzak bu kararın hiç ama hiç bir anlamı yok. AP bu kararla kendini küçük düşürmekten başka hiçbir iş yapmamıştır. Milletimizin Avrupa Birliği'ne zaten azalmakta olan güven duygusunu daha da zedelemiştir. Birlik, bu kararını siyasi basiretten, iyi niyetten uzak bir şekilde almıştır.

TÜRKİYE Mİ TERÖR MÜ?

Öncelikle AB, Türkiye ile mi yoksa Avrupa'da kol gezen terör örgütleriyle mi iş birliği içinde olacak, bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir. Her zaman 'Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den geçiyor' diye söyleyeceksiniz, ondan sonra da Türkiye'yi yıkmaya çalışan FETÖ'cü, BTÖ'cü terör örgütleriyle kol kola gireceksiniz. Bunu asla kabul etmeyiz.

SİZ DE SÖZÜNÜZDE DURUN

Milyonlarca mülteciye Türkiye sahip çıkmazsa o zaman Avrupa'nın halini siz bir görün bakalım. Macaristan'a, Avusturya'ya 3-5 tane mülteci gitti, milletin gözü önünde tekmelediniz, yerden yere vurdunuz. İnsanlık Türkiye'de, insanlığın ölmediği ülke Türkiye'dir. Avrupalı dostlarımız bilsin ki bu mültecilerle ilgili anlaşmamız ilaniyahe böyle devam edecek değildir. Türkiye anlaşmasına sözüne sadıktır. Ama Avrupalı dostlarımızın da verdikleri süzün arkasında durmasını bekliyoruz.

ZİRVEDE DİKKATE ALINMAZ

53 senedir AB yolunda daha güzel bir dünya, daha güvenli bir Avrupa için yürüyoruz. Bütün bu gayretler ortadayken kalkıp Türkiye'ye ayar vermeye çalışmak, en hafifinden vizyonsuzluktur. Ben öyle ümit ediyorum ki bu karar Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak ve yarım asrı geçen Avrupa Birliği-Türkiye yolculuğunun zarar görmesine rıza göstermeyecek Avrupa'da vizyon sahibi hala liderler olduğunu düşünüyorum."

Sınırlı değişiklik


Başbakan Yıldırım, “Vatandaşlarımız hiç endişeye kapılmasın, Türkiye'de ekonomi ile ilgili bu dalgalanma bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçici bir durumdur. İnşallah 2017'den itibaren yatırımlara, üretime, istihdama daha fazla kaynak ayıracağız. Olağanüstü halin şartları da ortadan kalkmış olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sınırlı değişikliğimizi de yapıp yolumuza devam edeceğiz. 2019'a kadar seçim yok. Vatandaş seçimini yaptı” dedi.

Yıldırım, vatandaşın kafasını karıştırıp yatırım kararlarını ertelemeye çalışanlar olduğuna işaret ederek, “15 Temmuz'da silahlarla, tanklarla yapmaya çalıştıkları ve başaramadıkları alçakça girişimi, şimdi Türkiye'nin ekonomisini akılları sıra bozmaya çalışarak başaracaklarını zannediyorlar. Orada da çakılacaksınız, orada da dersinizi alacaksınız” diye konuştu.