Bingür Sönmez: "Hicaz zayıflatır rast şişmanlatır"

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, müziğin iştah hormonlarını etkilediğini belirterek, ‘Hicaz makamı iştah kapatır. Zayıflamak isteyenlerin hicaz dinlemesi gerekir’ dedi.

Bingür Sönmez: "Hicaz zayıflatır rast şişmanlatır"
Takvim'de yer alan habere göre kilo verme telaşında olanlara ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'den ilginç bir tavsiye geldi. Müziğin insan üzerinde pek çok etkisi bulunduğunu, bunlardan birinin de iştahla ilgili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sönmez, diyet yapanlara iştah kapatan hicaz makamını önerdi.

Prof. Dr. Sönmez, "Bir restoranda hicaz çalıyorsa restoran iflas eder. Çünkü hicaz diyet müziğidir. Restorandakilerin iştahı kapanır. Patron bu işe çok bozulur. O zaman hicaz çalmamalı, rast çalmalıdır. Diyet yapanların mutlaka hicaz dinlemeleri gerekir. İştahları kapanır. Eğer rast dinlerlerse ise bol yemek yerler. Bu da onların şişmanlaması anlamına gelir" dedi.

HASTALAR RAHATLIYOR

Yaklaşık bin yıldır müzikoterapinin bilindiğini anlatan Prof. Dr. Sönmez, kendilerinin de 15 yıldır yoğun bakım hastalarına müzik dinlettiklerini ifade etti. "Son 5 yıldır yoğun bakımda uykusuzluk, ajitasyon, yoğun bakım psikozu görmüyoruz. Hastalar rahat uyuyor, ağrıları olmuyor" diyen Prof. Dr. Sönmez, doğru müziğin kişilere gerçekten de şifa verdiğini, iyi geldiğini vurguladı.