Bir emekli maaşıyla 82 karın doyuyor!

Üniversite öğrencisi Melis Gökkaya, sokağa bırakılmış hayvanları, annesi Vildan Sertel ile birlikte yaklaşık 5 yıldır evlerinde besliyor.

Bir emekli maaşıyla 82 karın doyuyor!
Yeni Asır'da yer alan habere göre 65 kedi, 5 köpek, 4 ördek ve 6 horoz için 3 odalı müstakil evlerini adeta hayvanat bahçesine çeviren anne ile kızına, bir arkadaşı da gönüllü olarak yardımcı oluyor

Emekli maaşıyla bakıyorlar

Evin ayrı bir odası uyku bölümü olarak değerlendirilirken, mutfak kısmı ise yaralı hayvanların tedavi alanı olarak kullanılıyor. Ördekler için su küvetlerinin yer aldığı evin geniş bahçesinde ise tüm hayvanlar birlikte oyun oynuyor. Melis Gökkaya, "65 kedi, 5 köpeğimiz, 4 ördek, 6 horozumuz var. Annemin emekli maaşıyla bakıyoruz. Her hafta veterinerimiz geliyor kontrol ediyor. Sokakta hasta olanları alıp iyileştiriyoruz. Sonra bizde kalıyor gitmiyorlar. Cami avlusu gibi, evin kapısına bırakanlar da oluyor, çitlerin üstünden bahçeye atanlar da" dedi.

Tüm hayvanlara isim verdiğini belirten Gökkaya, "Evin içerisinde hasta olanlara bakıyorum, uyumaları için ayrı bir yer yaptık. Akşamları orada uyuyorlar, kışın orada ısınıyorlar, kaloriferlerimiz de var.
Zil çalarak çağırıyoruz veya çocuklar diye bağırıyoruz. Yemek vakti geldiğini anlıyorlar"
diye konuştu.

Daha önceki evlerinde de hayvanları beslediklerini anlatan Gökkaya, 5 yıl önce taşındıkları şu anki evlerinde ise tek sorunun evlerinin önünden geçen yol olduğunu söyledi.