Bir festivali bitiren büyük kavga!

Borusan Sanat, iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl aralık ayında üçüncüsü yapılması beklenen “BİFO & Fazıl Say Festivali”nin artık gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

Bir festivali bitiren büyük kavga!
BİFO & Fazıl Say Festivali iptal edildi!

Borusan Sanat, iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl aralık ayında üçüncüsü yapılması beklenen “BİFO & Fazıl Say Festivali”nin artık gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

Borusan Sanat, Fazıl Say ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Onursal Şefi Gürer Aykal’ın birlikte çalışmama kararı almaları, dolayısıyla festivalin programdan kaldırıldığını açıkladı. Borusan Sanat, aralık ayında bu etkinliğin yerine yeni bir serinin hazırlanması için çalışmalara başladı.

Fazıl Say ise konuyla ilgili olarak Facebook hesabından “Borusan’a veda...” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve “Gürer Aykal Antalya’da benim kendi festivalimi gasp etmiştir. Tabii ki onunla çalışmak istememekteyim” diyerek konser iptalleri yerine, neden tüm festivalin iptal edildiğini sordu.

Gürer Aykal yönetiminde gerçekleşen festival konserlerinde Fazıl Say’ın besteleri seslendiriliyor ve sanatçı piyanist olarak da etkinlikte yer alıyordu.

Borusan Sanat, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Festivalin iptalini üzülerek duyuruyoruz. BİFO ile Fazıl Say’ın bir işbirliği olan ve orkestramızın Onursal Şefi Gürer Aykal’ın da başından bu yana ayrılmaz bir parçası olduğu etkinliğimizi, sanatçıların artık birlikte çalışmama kararına duyduğumuz saygının bir sonucu olarak aldık.”

Buna karşılık Facebook hesabından, tüm haklarının çiğnendiğini vurgulayan Say, “Yine de 15 yıla yakın bir süreç içerisinde yaşadığımız güzel anılarımızı ve bir orkestra ile olan güzel dostluğumuzu hep sevgiyle hatırlamak isterim” dedi.

Anımsanacağı üzere, AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel’in, belediyece düzenlenen Antalya Piyano Festivali’nin, festivalin genel sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say olmadan da devam edebileceğini söylemesinin ardından bir yönetim krizi yaşanmıştı. Kriz sonrası, Say festivalden çekildiğini belirtmişti. Say, festivalle ilgili olarak Menderes Türel’in Gürer Aykal’la anlaşmasının ardından da Aykal’a tepki göstererek bundan böyle birlikte çalışmayacağını duyurmuştu.
Konular Müzik