Bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığından son bir haftada gerçekleştirilen terör operasyonlarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada 294 terör operasyonunun düzenlediği, 49 teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı devam eden operasyonlar hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde (21-28 Kasım 2016) Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara unsurlarınca 294 operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

49 terörist etkisiz hale getirildi

Yapılan açıklamada, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda, 14'ü ölü, 11'i sağ olmak üzere toplam 25 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca hava unsurlarınca (uçak, İHA ve İKU ile) yapılan operasyonlarda da 24 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Sığınaklar bulundu, patlayıcılar imha edildi

Öte yandan teröristler tarafından kullanılan 127 sığınak ve barınağın bulunduğu, tuzaklanan 40 el yapımı patlayıcı ve mayının imha edildiği, bir bombalı araç terör eylemi engellendiği, 4,8 kg Jel patlayıcı, 2,2 kg plastik patlayıcı, bin 440 kg patlayıcı yapımında kullanılan madde, 16 el bombası, 29'u ağır ve uzun namlulu (1 adet M-16, 27 adet Kalaşnikov, 1 adet Roketatar) olmak üzere 63 adet silahın da bulunduğu açıklandı.

Ayrıca 20 ton gıda malzemesi, bin 100 adet giyim, 95 adet tüp ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildiğinin altı çizilirken, örgüte yardım ve yataklık yapan 269 kişinin de yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.