Bir kabak çekirdeği yatağa mahkum etti!

26 aylıkken boğazına kaçan kabak çekirdeği yüzünden beyin hücreleri ölen minik Beyza’nın ailesi yardım bekliyor. Küçük kızlarının tedavisi için tüm imkanlarını seferber eden ve maddi anlamda tükenen aile, fizik tedavi için destek istiyor.

Bir kabak çekirdeği yatağa mahkum etti!
Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre Manisa'da, 26 aylıkken anneannesi ile parkta oynadığı sırada, yemeye çalıştığı kabak çekirdeğinin nefes borusuna kaçması sonucu uzun süre nefessiz kalan ve beyin hücreleri ölen Beyza (5), 3 yıldır yatağa mahkum bir hayat yaşıyor. Karnından beslenen ve solunum yapabilmesi için trakeostomi takılan minik Beyza'nın yeniden eski sağlığına kavuşabilmesi için bütün birikimlerini harcayan ailesi ise artık masraflara yetişemez duruma geldi. Aile, Sağlık Bakanlığı'ndan evde fizik tedavi imkanının sağlanmasını istedi.

FİZİK TEDAVİ ŞART

Son 3 yıldır maddi ve manevi olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını anlatan anne Fevziye Gürcan, "Yetemediğimiz yerler de oluyor. Örneğin ilk iki yıl fizik tedavi aldırabildik ama son bir yıldır fizik tedavi aldıramıyoruz. Trakeostomi olduğu için ve ciğer açık olduğundan dolayı enfeksiyon riski çok yüksek. Herhangi bir fizik tedavi merkezine de gidemiyoruz çünkü enfeksiyon riski nedeniyle kabul etmiyorlar. Şu an istediğimiz Beyza'nın yoğun bir şekilde fizik tedavi alması. Bu da ancak şu durumda, ev ortamında olabiliyor. Yatılı olan yani hastane tarzı yerlerde hastane enfeksiyonu nedeniyle uzun süre kalamıyoruz. Onun dışında günlük götürüp getirebileceğimiz yerlerde fizik tedavi toplu alanlarda olduğu için kabul edilemiyoruz. Fizik tedavi merkezleri kabul etmiyor zaten. Bunun tek yolu şu an evde birebir fizik tedavi alması. Trakeostomi olmasa merkezlere gitme şansımız daha iyi olur, gidebileceğiz en azından ama bu şu an pek mümkün görünmüyor. Şu an en büyük derdimiz en büyük eksiğimiz fizik tedavi. Sağlık Bakanlığı'ndan istediğimiz en büyük şey fizik tedavi. Evde fizik tedavi için bize yardımcı olunmasını istiyoruz" diye konuştu.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Torunu Beyza'nın kendi yanında bu duruma düşmesi nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu dile getiren anneanne Necla Atala ise 3 yıldır kızı ve damadı işteyken torununun gündüz bakımını üstlendiğini anlattı.