Bir milyonluk sahte senetle hayatları yıkıldı

Diyarbakırlı Ferican Zoroğlu, adına düzenlenen yaklaşık bir milyon liralık senedin kriminal incelemesinde yazının kendisine ait olmadığı ortaya çıktı.

Bir milyonluk sahte senetle hayatları yıkıldı
İHA'nın haberine göre itiraz üzerine tekrar kriminale gönderilen senedin kaybolması nedeniyle zor günler geçiren aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan Ferican Zoroğlu, 1999 yılında bin lira borç aldığı kişinin isteği nedeni ile boş bir senede imza attı. Ekin zamanı borç aldığı kişiyi arayıp senedi getirmesini isteyen Zoroğlu, alacaklının kendisine tatilde olduğunu belirtmesinin ardından beklemeye başladı. Bir ay sonra alacaklıyı tekrar arayan Zoroğlu, boş senedin babasından kalan miras nedeni ile davalık olduğu ağabeyine satıldığını öğrenince şok geçirdi. Kendisine gelen bir milyon liralık haciz evraklarının ardından mahkemenin yolunu tutan Zoroğlu, senetteki imzanın kendisine ait olduğunu fakat yazıların başkasına ait olduğunu belirterek dava açtı. Mahkemeye sunulan senet, incelenmek üzere emniyet kriminale gönderildi. Kriminalde yapılan incelemenin ardından senetteki imzanın Ferican Zoroğlu'na yazının ise yeğenine ait olduğu ortaya çıktı. Tam her şeyin yoluna girdiğini düşünen Zoroğlu, itiraz üzerine tekrar kriminale gönderilen senedin ortadan kaybolmasıyla yıkıldı.

Öte yandan, Ferican Zoroğlu'nun oğlu Baran Zoroğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde karışmadığını iddia ettiği bir olay nedeni ile hapis cezasına çarptırıldı. Bir süre cezaevinde kalan Zoroğlu, geçtiğimiz yıl denetimli serbestlikten yararlanarak memleketi Bismil'in yolunu tuttu. Annesinin içinde bulunduğu durum, evlerinin birkaç kez basılması ve başvurdukları mercilerde sonuç alınamaması nedeni ile denetimli serbestliğini bozdu. Cezaevine gireceği gün ölüm orucuna da başlayan Zoroğlu, bir süre devam ettikten sonra annesinin isteği üzerine eylemine son verdi. Anne ve oğlu, yapılan haksızlıkların sona ermesini istiyor.