Bitlis'te bomba yüklü araç bulundu!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sahte olduğu anlaşılan 34 plakalı ve üzerinde Türk Bayrağı asılı bulunan bomba yüklü bir minibüs ele geçirildi. Minibüste 9 varil içerisinde yaklaşık 1 ton bomba bulunduğu belirtildi.

Bitlis'te bomba yüklü minibüs!
Hürriyet'te yer alan habere göre Tatvan’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı Hal Caddesi’nde PKK’lı teröristlerce hazırlandığı belirtilen ve üzerinde Türk Bayrağı asılı bulunan bomba yüklü minibüs ele geçirildi. Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre minibüsün içerisinde 9 varil içine hazırlanmış yaklaşık 1 don dolayında bomba olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Tatvan’da Hal Caddesi üzerinde 34 plakalı bir minibüste ağırlığı 1 ton gelen 9 varil patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Araç içinde bulunan bomba düzeneği uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Bahse konu olan araç kontrollü bir şekilde müsait alana çekilip bombaların imhaları gerçekleştirilecektir. Yakalanan aracın plakasının sahte olduğu anlaşılmış olup ikiz plaka kullanılmıştır."

İMHA EDİLDİ


Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan bomba yüklü minibüs, kontrollü olarak imha edildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından İşletme Mahallesi'nde terk edilmiş bulunan minibüsün arka kısmında PKK'lı teröristlerce hazırlandığı belirlenen patlayıcı düzeneği, bomba imha ekiplerince devre dışı bırakıldı.

Dikkat çekmemek amacıyla önüne ve arkasına Türk bayrakları asıldığı görülen araçta, ilk olarak 2 piknik tüpü ve 9 varile patlayıcı tuzaklandığı tespit edildi.

Kışlaya götürülen ve 10 piknik tüpü daha tespit edilen araçtaki yaklaşık 1,5 ton patlayıcının imhasının ardından yerde 3-4 metre derinliğinde çukur oluştu.

Bitlis'te bomba yüklü araç bulundu!