Bodrum'da sağanak yağış sele dönüştü!

Bodrum'da dün sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olmaya başlayan sağanak yağmur sele neden oldu. Cadde ve sokakların göle döndüğü ilçede araçlar sürüklenirken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Selin etkili olduğu bölgelerde asfaltların patladığı ve araçların üst üste çıktığı görüldü.

Bodrum'da sağanak yağış sele dönüştü!
İHA'nın haberine göre Bodrum'da dün sabah saatlerinde başlayan ve gece boyu etkisini sürdüren şiddetli yağmur sele neden oldu. Asfaltların patladığı, çok sayıda aracın ve motosikletin sürüklendiği, elektrik direklerinin devrildiği ve su şebekelerinin patladığı ilçede hayat felç oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte selin ilçeyi savaş alanına çevirdiği görüldü. Belediye ekipleri tarafından selin etkili olduğu bölgelerde çalışma başlatıldı.

Araçlar üst üste bindi

Edinilen ilk bilgilere göre, ilçeye son 24 saatte metrekareye 200 kilogram yağışın düştüğü öğrenildi.

Neyzen Tevfik, Atatürk, Artemis, Mümtaz Ataman, Üçkuyular, Cevat Şakir caddeleri ve birçok mahalle sular altında kaldı. Birçok aracın sel sularına kapılarak sürüklendiği ve asfaltların patladığı görüldü. Çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kaldığı ilçede ilk bilgilere göre can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Büyük maddi hasarın meydana geldiği tatil beldesinde belediye ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Selin araçlarıyla birlikte denize sürüklediği 2 balıkçı son anda kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, aşırı yağıştan korunmak için bindikleri araçlarıyla birlikte denize sürüklenen iki balıkçı son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Bodrum’un Torba mevkiinde balık tutmakta olan Recep Koç (39) ve Cemile Demirtaş (62) aşırı yağıştan korunmak için araçlarına bindikleri sırada gelen sel sularıyla birlikte denize sürüklendi. Kendi imkanlarıyla araçlarının üzerine çıkmayı başaran balıkçıları kurtarmak için bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu, bir dalış timi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Koç ve Demirtaş, denizde başka kimsenin olmadığını ifade etti.

Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri, denize sürüklenen 4 aracın sabitlenmesini sağlayarak, sahiplerine bilgi verdi. Bölgede kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi. 

Bodrum'da sağanak yağış sele dönüştü!