Bodrum'un 'yüzen saray'ları!..

Bodrum'u yüzen saraylar bastı. En dikkat çeken yatlar ise Rusya'nın en zengin iş adamı Oleg Deripaska'nın...

Bodrum'un 'yüzen saray'ları!..
Takvim'de yer alan habere göre Bodrum, önceki gün 'yüzen saraylar cenneti'ne dönüştü. En dikkat çeken yatlar ise 21. 2 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengin iş adamı Oleg Deripaska'ya ait. Bodrum'da 3 gün kalacak olan iş adamı, 'Queen K' ve 'Sputnik' isimli yatlarıyla ilgi odağı oldu. Havaalanından helikopterle Göltürkbükü'nde demirli 'Sputnik'e giden Deripaska, ardından 140 milyon dolarlık diğer yatına geçti. 3 koruma ve 9 görevlinin eşlik ettiği Rus işadamına ailesi eşlik ediyor...

İÇERİSİNDE HAMAM VAR

60 metre uzunluktaki Sputnik isimli yatta, bir sarayda olan her şey mevcut. Sputnik'in içerisinde helikopter pisti, yüzme havuzu ve tenis kortu, hamam, yüzme havuzu, sinema salonu ve restoran bulunuyor. Sputnik, görüntüsüyle de lüks bir yattan çok kargo gemilerini andırıyor. Rus işadamının 70 metrelik 'Queen K' isimli yatında da yine aynı şekilde her türlü lüks bulunuyor.

DEĞERİ 250 MİLYON $

Bodrum'daki herkesin dikkatini çeken bir diğer yat da Kuveytli işadamı Yusuf Ahmed Alghanim'a ait olan Samar... İngiliz bayraklı olan Samar'ın değeri 250 milyon dolar. Bodrum kıyılarına yanaştığı anda tatilcilerin ilgi odağı olan yatın fotoğrafını çekmek isteyenler, birbirleriyle yarışıyor.

SABANCI KURALI

Densa Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, bu yaz da kuralını bozmadı. Ünlü işadamı, önceki gün dillere destan 'Desire' isimli yatındaydı. Lüks yatıyla Yalıkavak açıklarında demirleyen Ömer Sabancı, sık sık güverteye çıkarak teknesini kontrol etti. 3 katlı olan Desire, yaklaşık 5 milyon dolar değerinde.