Bora Sarp Kaya Türkiye üçüncüsü oldu

8 yaşındaki motosiklet tutkunu Bora Sarp Kaya, motokros yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. 28-29 Mayıs’ta Sakarya Akyazı Kenan Sofuoğlu pistinde ilk süpermoto yarışına çıkacak olan Bora Sarp Kaya, “Hedefim, yurt dışında da birincilik kazanmak” dedi.

Bora Sarp Kaya Türkiye üçüncüsü oldu
Yeni Asır'dan Kazım Yörükce'nin haberine göre motor sporları tutkunu olan ve 25 yıldır amatör motosiklet yarışmalarına katılan Çağrı Kaya'nın oğlu Bora Sarp Kaya, 8 yaşında motokros yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. 28- 29 Mayıs'ta ise Sakarya Akyazı Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu pistinde ilk süpermoto yarışına çıkmaya hazırlanıyor.

Küçük yaşlardan itibaren yarış parkurlarına alışan Bora Sarp Kaya'nın yeteneğini fark eden ailesi kendisine bir motosiklet aldı. 7 yaşında motosiklet kullanmaya başlayan Kaya, bir yıllık çalışmanın ardından katıldığı ilk motokros yarışmasında Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Baba Çağrı Kaya, "Gönen Belediyesi'nce yapılan organizasyonda kullandığı motosiklet ile Sarp, Şampiyonlar Şampiyonu olarak bilinen dünyaca ünlü Şakir Şenkalaycı'nın dikkatini çekti. Şenkalaycı, oğlum ile yakından ilgileniyor. Oğlum Kenan Sofuoğlu'nun takımında yer alan Toprak Razgatlıoğlu'nun yanı sıra Can Öncü, Deniz Öncü gibi ülkemizi temsil eden yarışçıların atlayabildiği rampaları kolayca atlıyor. Bunu 10 yaşın altında yapabilen tek yarışçının oğlum olmasından gurur duyuyorum" diye konuştu.

8 yaşındaki motocross yarışçısı Bora Sarp Kaya, hedefinin yurt dışındaki organizasyonlarda da birincilik kazanmak olduğunu söyledi.
Konular Spor Haberleri