Boşanma davasında şaşırtan gerekçe!

Hakim, sürekli dışarıdan yemek siparişi veren kadını boşadı...

Boşanma davasında şaşırtan gerekçe!
Vatan'dan Gülçin Acar'ın haberine göre eşi S.K’nın kendisine kahvaltı, akşam yemeği hazırlamadığını, yemekleri internet üzerinden sipariş ettiğini öne süren koca D.K’yı hakim haklı buldu. S.K’nın tazminat talebini de reddetti

İstanbul’da yaşayan D.K. ile S.K. 10 Ekim 2012’de evlendi. Ancak çiftin mutluluğu uzun sürmedi. 1 yıl sonra koca D.K İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanmak için verdiği dilekçesinde eşinin kendisine kahvaltı ve akşam yemeği dahi hazırlamadığını belirtti. D.K., eşinin sürekli internet üzerinden yemek siparişi verdiğini, kart borçlarının sürekli çoğaldığını, S.K’nın  bankalara yüksek faizle borçlandığını iddia etti. Bu yüzden boşanmak isteyen iki yıllık evli koca, ayrıca 25 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu.

Tehdit iddiası

Açılan boşanma davasına karşı dava açan S.K. ise eşinin annesi tarafından hiçbir zaman istenmediğini belirterek kaynanası tarafından ‘Sizi öldürteceğim’ diye tehdit edildiğini iddia etti. Kocası D.K’nin annesinin bu davranışları yüzünden kendinden özür dilediğini ifade eden S.K. ancak eşinin son zamanlarda saldırganlaştığını parmağındaki alyansını bile zorla çıkardığını belirtti.

Kusurlu

S.K. eşinden aylık bin TL yoksulluk nafakası ve 25 bin maddi 50 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde karara bağlanan dava da mahkeme, çiftin ortak hayatı sürdürmelerinin beklenemeyeceğini belirterek boşanmalarına karar verdi. Ancak mahkeme evliliğin temelinden sarsılmasında çiftin karşılıklı olarak kusurlu olduğunu belirterek karşılıklı tazminat taleplerini reddetti.