Brüksel'de dehşet dolu saatler yaşandı!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Brüksel'de dehşet dolu saatler yaşandı!
Habertürk'te yer alan habere göre Belçika'nın Brüksel kentinde Merkez Tren İstasyonu’nda üzerinde patlayıcı olduğu iddia edilen bir kişi etkisiz hale getirildi.

Brüksel'deki Merkez Tren İstasyonu'nda küçük çaplı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından şehirdeki üç ana terminalden biri olan istasyon boşaltıldı. Belçika polisi, durumun kontrol altına alındığını belirtti.

Öte yandan Brüksel'in ana meydanı The Grand Place, boşaltıldı.

Brüksel'de dehşet dolu saatler yaşandı!

TERÖR SALDIRISI OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Brüksel Merkez Tren İstasyonu'nda üzerinde patlayıcı olduğu iddia edilen bir kişinin etkisiz hale getirilmesinin ardından Belçika Federal Savcılık Sözcüsü Eric Van Der Sypt, olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Merkez Tren İstasyonu'nda düzenlediği basın toplantısında Van Der Sypt, saldırganın bölgedeki güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini ancak halen vurulduğu yerde bulunan saldırganın yaşayıp yaşamadığını teyit edemediklerini bildirdi. Sypt, "Olayı terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz. Saldırgan dışında kurban bulunmuyor. Saldırganın kimliğine dair henüz bilgi edinemedik ancak soruşturma başladı." açıklamasını yaptı.

Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda 22 Mart 2016'da düzenlenen terör saldırılarında 34 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından başkent Brüksel'de alarm seviyesi önce en yüksek olan dörde çıkarılmış, daha sonra da üçe düşürülmüş, polis ve askerler önemli merkezler ve binaların önünde devriye görevine başlamıştı.