Bu cezaları kimse bilmiyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun sürücülerin bilgilenmesi için yayınladığı "2017 yılı Trafik Ceza Rehberi" kitapçığında yer alan trafik cezaları bölümündeki bazı trafik cezaları "Bunları hangi sürücü biliyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Bu cezaları kimse bilmiyor
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre trafik ihlallerinden en dikkat çekeni ise otomobil içinde görüşü engelleyecek, tehlikeli olabilecek süs aksesuarları ile eşyaların bulunmasının 206 lira trafik cezasına mal olması oldu. Sürüş Eğitmeni Turan İskit, sürücülerin trafik cezalarını iyi bilmesi gerektiğini söyleyerek, "Trafik kuralları evrenseldir. Trafik kuralları dünyanın hemen hemen her yerinde aynıdır. Bu nedenle sürücülerin trafik ihlalleriyle ilgili detaylı bilgi sahibi olması gerekir" diye konuştu.

ARKA CAMA EŞYA

Sürücülerin en sık yaptığı hatanın aracın arka camına eşya koymak olduğunu söyleyen İskit, "Yolcular uzun bir seyahate çıkarken yanlarına genellikle yastık alır. Ne yazık ki yastık ve bunun gibi eşyalar bagaj yerine aracın arka camına konulur. Bu masum görünen eşyalar sürücünün görüş alanını daraltıp olası bir kazada baş faktördür. Bu nedenle arka cama ya da aracın içinde herhangi bir yere sürüşü engelleyecek eşya koymayın. Kaldı ki bu ihlalin trafik cezası olarak karşılığı da var" dedi.

BAZI ENTERESAN CEZALAR

Görüşü engelleyen veya tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya koymak ve çıkıntıları olan araç kullanmak: 206 lira ve 20 ceza puanı,

11 yaşını bitirmeden bisiklet kullanmak, 13 yaşını bitirmeden motorsuz taşıt kullanmak: 95 lira,

Konvoydayken araçlar arasında diğer araçların güvenle girebilecekleri açıklığı bırakmamak: 95 lira ve 20 ceza puanı,

Hız sınırının çok altında sürmek, başkalarını tehlikeye atacak şekilde gereksiz ve ani şekilde yavaşlamak:

95 lira 10 ceza puanı,  Sinyal lambalarını "Geç" anlamında kullanmak: 95 lira 5 ceza puanı.