Kemal Kılıçdaroğlu: "Bu devletten ne istiyorsunuz?"

‘Eyalet’ tartışmalarının daha önce de yapıldığına dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Çıktılar meydana dediler ki ‘Asıl hedefimiz anayasanın ilk dört maddesini değiştirmektir.’ Ne istiyorsunuz siz Türkiye Cumhuriyeti’nden, bu devletten ne istiyorsunuz?” dedi.

'Bu devletten ne istiyorsunuz?'
Vatan'da yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’da servis şoförleri ve esnafla yaptığı toplantıda, ‘eyalet sistemi’ tartışmalarına da değindi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Yeni mi keşfediyorlar?’

“Dün (önceki) akşamdan itibaren tartışılmaya başlandı. ‘Efendim nasıl bir şey? Türkiye parçalanacak mı, parçalanmayacak mı? Eyalet olacak mı, olmayacak mı? Yeni mi keşfediyor bu beyler bunu? Elli sefer söylendi. ‘Efendim başkan yardımcıları söylemiş ama benim ağızımdan çıkmadı.’

TBMM’nin kürsülerinden 24 saat söylendi daha ne söylensin. Sende dinledin kardeşim, başbakan da dinledi, bakanlar da dinledi. Çıktılar meydana dediler ki ‘Bizim asıl hedefimiz anayasanın ilk dört maddesini değiştirmektir.’ Ne istiyorsunuz siz Türkiye Cumhuriyeti’nden, bu devletten ne istiyorsunuz?”

‘Devlet kuracakmışız’


“Sayın Cumhurbaşkanın danışmanlarından birisi 16 Nisan için ‘Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor’ diyor. Ne demek ya? Yani 16 Nisan da mı biz kendi devletimizi kuracağız? Bu devlet ne zaman kuruldu? Bu kadar şehidi biz niye verdik? Bu gaziler neden çıktı, bu bayrak kimin bayrağı, bu devlet kimin devleti? Yeni devlet kuracakmışız, kim söylüyor bunu, yardımcısı söylüyor. Türkiye bir felaketin içine sürüklenmeye isteniyor. Hepimizin aklımızı başımıza alması lazım” şeklinde konuştu.

“Gündem maddesi ne? Madde 1 Kılıçdaroğlu, Madde 2 Kılıçdaroğlu, Madde 5 Kılıçdaroğlu, Madde 15 Kılıçdaroğlu, Madde 18 Kılıçdaroğlu. Dayanamıyorum soruyorum, ‘Ya arkadaş ben size ne ne yaptım?’. Haram yemedim, yolsuzluk yapmadım, kul hakkı yemedim, herkese saygılı oldum, çocuğun da büyüğünde elini öptüm. Kendi kültürümü, bu toprakların kültürünü yaşıyorum, bu toprakların kültürüyle büyüdüm. Peki kardeşim benden ne istiyorsunuz? Devletin arabalarını kullanmıyorum, devletin uçaklarını, forsunu kullanmıyorum, devletin televizyonlarını, paralarını kullanmıyorum. Siz bütün bunları kullanıyorsunuz ve yine de yerinizde rahat durmuyorsunuz. Peki biz ne yapıyoruz? Tek güvendiğim bu milletin kendisi ve Allah’ıma güveniyorum...”