‘Bu film ümmet için..’

Çekimleri Antalya’da devam eden ‘İslamofobi’ filminin yönetmeni Ömer Sarıkaya ve başrol oyuncuları konuştu. Film ekibi, dünya genelinde son yıllarda artış gösteren İslam karşıtlığını sanatla yenmeyi amaçladıklarını dile getirdi...

‘Bu film ümmet için..’
Yeni Asır'dan Emirhan Ergen'in haberine göre 'İslamofobi' filminin çekimleri bir ay önce Antalya'da başladı. Filmin sponsorluğunu Antalya Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, filmde birçok farklı ülkeden oyuncular yer aldı. Filmin yapımcılığını dünyaca ünlü Hollywood'da birçok filmin yapımcısı olan George Edde üstlendi. Filmin geliri Birleşmiş Milletler ve UNİCEF'in çatısı altında insani yardımlara bağışlanacak.

MERHAMETİ TANIYACAKLAR

Öte yandan filmin Cannes Film festivali başta olmak üzere birçok uluslararası film yarışmalarında boy göstermesi bekleniyor.

Filmin yönetmeni Ömer Sarıkaya, filmin gösterime girmesiyle birlikte İslam dininin merhamet ve hoşgörüsünün tüm dünya tarafından anlaşılacağını söyledi. Filmin başrol oyuncusu Amerikalı aktör Adam Dormi ise, sevgiyle İslamofobi'nin önüne geçebileceğini dile getirdi.

Filmin diğer başrol oyuncuları Ermeni Rippi Hripsime Sargsyan ve Nuri Küçük de projenin kendilerine teklif edildiğinde büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Amerikalı Aktör Adam Dormi, insanların nefretle doğmadıklarını belirterek barışın sağlanması için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

BARIŞ VE SEVGİ PROJESİ

Dormi, "Ben bu projeyi barış projesi olarak görüyorum. Hep barışı savunan bir projede yer almak istemiştim. İslamofobi projesini bu nedenle tercih ettim. İslamofobi günümüzün en önemli sorunlarından biri. Bir önceki Amerikan Başkanı Obama 'Biz nefretle doğmadık' demişti. Bu doğru. Ben buradayım ve iki farklı ülke, iki farklı kültür arasında köprü olmaya çalışıyorum.
Birbirimizle iletişim kurarak birlik olmalıyız. Çünkü biz nefretle doğmadık. Sevgiyle doğduk. Film gösterime girdikten sonra dünyanın sesi olacağımızı umuyorum"
dedi.

Filmde yarı Müslüman bir karakteri canlandıracak olan Ermeni Rippi Hripsime Sargsyan, Hristiyan olmasına rağmen İslam dinini anlatan bir filme rol alma konusunda zorlanmadığını dile getirdi.
Sargsyan, "2 yıl önce Cannes Film Festivali'nde yönetmen Ömer Sarıkaya ile tanıştım. Biz aynı kültürden geliyoruz yalnızca dinlerimiz farklı. Barışı getirmek ve insanlara gerçekleri göstermek adına böyle bir projede yer almak benim için çok büyük bir gurur" şeklinde konuştu.

HEDEF 200 MİLYON İZLEYİCİ

Yönetmen Ömer Sarıkaya ise filmin İslam ile terörizmi yan yana gösterme algısını değiştirmesinin yanı sıra tüm Hristiyanların da Müslümanlar'a karşı nefret içerisinde olmadığının kanıtı olacağını söyledi.

Sarıkaya şöyle konuştu:

"Bu film özellikle Avrupa'da Müslümanlarla teröristleri yan yana gösterenlere en güzel cevap olacak.

İslam'ın merhametini, hoşgörüsünü ve sevgi dini olduğunu anlatacağız.

En önemli amacımız bu. Ayrıca bu film her Hristiyan dinine mensup kişinin de Müslümanları terörist olarak görmediğinin de bir kanıtı olacak. Bu filmde Müslümanlar kadar her daim hedefte olan Yahudilerle ilgili bölümler de var. Yahudiliğin merhameti de yine bu filmde anlatılacak. Filmin geliri insani yardım kuruluşlarına bağışlanacak. Filmin sponsorluğunu bizzat Antalya Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Onlara teşekkür ediyoruz.

Çekimlere yaklaşık 1 aydır Antalya'da devam ediyoruz. Filmi en 200 milyon kişinin seyretmesini hedefliyoruz. Bu film ümmet ve Müslümanların teminatı olan Türkiye için."