Bu karelerin hepsi delil sayıldı!

İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütleri PKK-KCK ve FETÖ soruşturmaları kapsamında 28 belediyeye kayyum atamasında, güvenlik birimlerinin hazırladığı, devletin zirvesi ile adli makamlara gönderilen istihbarat raporları etkili oldu.

Bu karelerin hepsi delil sayıldı!
Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre raporlarda Van, Diyarbakır, Hakkâri, Şanlıurfa, Siirt, Batman, Iğdır, Şırnak-Cizre, Ağrı-Diyadin başta olmak üzere birçok belediyenin terör örgütüyle bağlantılarını ortaya koyan görseller yer aldı. Raporda, bazı çarpıcı bölümler şöyle:

TRAKTÖRDE BİLE

Mardin Dargeçit’te 4 Ocak 2016’da çalındığı belirtilen belediyeye ait traktör ve römorkunda, 7 roketatar, 2 bixi, 5 kalaşnikof, 1 kanas, 1 zagros silahı, 1 MP5, 7 el bombası, 24 anti tank roket mermisi, 19 RPG sevk fişeği, 2 telsiz ve 2 hücum yeleği, silahlara ait 29 şarjör, 8 sırt çantası ve çok sayıda fişek ele geçirildi. 3 şahıs gözaltına alındı ve tutuklandı.

Mardin Artuklu’da 9 Temmuz 2016’da Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı’na bombalı araçla saldırı düzenlendi. 20 kişi olduğu değerlendirilen terörist grup tarafından ayrıca silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Mazıdağı Belediyesi’ne ait 47 AS 012 plakalı kamyon kullanıldığı tespit edildi.

Saldırıda Astsubay Adem Algın, Jandarma Er Orkun Alpaslan şehit düştü, 1 vatandaş hayatını kaybetti. 38 kişi de yaralandı. Gözaltına alınanlar arasında Belediye Sağlık Daire Başkanı H.P. ile İlaçlama Birim Amiri C.Ö. de yer aldı. Mazıdağı Belediyesi Zabıta Amiri İ. A. da jandarma birimlerince 11 Temmuz 2016’da gözaltına alındı.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir araç 13 Haziran 2016’da şüphe üzerine durdurulmak istendi. Güvenlik güçlerine ateş açıldı, 2 polis yaralandı, çatışmada aracı kullanan N.A. yakalandı, araçtaki biri kadın 3 terörist öldürüldü. Aracın E.A.’ya ait olduğu, VASKİ belediye şu işletmesine kiralandığı belirlendi. Yaralı ele geçen N.A.’nın araç sahibinin oğlu olduğu, VASKİ’de taşeron şoför olarak çalıştığı tespit edildi. Aramada 3 el bombası, 2 tabanca ve 4 tabancaya ait şarjör, 37 mermi, 1 el telsizi, 8 fünye ve 1 elektronik devre ele geçirildi.

Van’da 1 Eylül 2016’da ekipler 13 KB 231 plakalı Citroen marka aracı durdurdu. Araç içerisindeki 2 şahıs gözaltına alındı. 1 kişi kaçtı. Araçta yapılan aramalarda 3 Kaleşnikof silah ve 1 tabanca ele geçirildi. Araçla ilgili araştırmalarda, ruhsat sahibinin F.A. olduğu, aracın bir taşımacılık şirketi aracılığıyla 24 Ağustos 2015’te Van Büyükşehir Belediyesi’ne kiralandığı tespit edildi.

Hakkari Belediyesi’ne ait resmi plakalı cip, 1 Mayıs 2014’te durduruldu. Araçta molotof yapımında kullanılan malzeme ve benzin ele geçirildi.

TERÖRİST ADINA PARK

Şanlıurfa Suruç’ta terör örgütü PKK propagandası amacıyla örgüt içerisinde ölen örgüt mensuplarının isimlerinin park ve bahçelere verildiği öğrenildi. PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/YPJ’de faaliyet yürütürken intihar eylemi yapan Arin Mirkan ve Dilar Gencxemiş isimli teröristlerin isminin Suruç’ta bir parka verildiği saptandı.

KEPÇELERLE HENDEK KAZDILAR

Van’da 10 Ağustos 2015’te PKK’nın gerçekleştirdiği  şiddet içerikli kanunsuz gösteriler esnasında Doğu Caddesi’nde bir kepçe ile hendek kazıldığının görülmesi üzerine kepçeye el konularak sürücüsü yakalandı.

Mardin Derik’te  Şubat 2016’ta polis, belediyeye ait kepçe ile kazı ve barikatlar yapıldığını tespit etti. Ekiplere ateş açıldı, 5 polis yaralandı.

Şırnak Silopi’de  6-7 Ekim olayları sırasında belediyeye ait iş makinelerinin hendek kazdığı tespit edildi.