Bu nasıl fanatizm?..

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 3. lig terfi müsabakalarında Fatih Karagümrük ile Keşansporspor arasında oynanan karşılaşmaya taraftarlar kör testere ve şişlerle geldi.

Bu nasıl fanatizm?..

Keşanspor taraftarlarından biri, takımları karıştırıp antrenmana gelen Karşıyakaspor takımının hocasına küfür edince hareketli anlar yaşandı.

3 lig terfi müsabakaları çerçevesinde Gebze Şehir Stadı’ndan oynanan Fatih Karagümrük-Keşansporspor müsabakasında olaylar çıktı. Maç öncesi Gebze polisinin yaptığı aramalarda Karagümrük ile Keşanspor taraftarları üzerinde sopa, muşta, kılıç ve kör testere bulundu.
Polisin olay çıkmaması için yoğun önlem aldığı müsabakada, Fatih Karagümrükspor Keşan’ı 2-0 yenmeyi başardı. Müsabaka sonunda Gebze polisi önlem amaçlı Keşanspor taraftarlarını stattan gecikmeli olarak çıkardı. Bu esnada antrenman yapmak için Karşıyakaspor takımı müsabakanın oynandığı Gebze Şehir Stadı’na geldi.

Karşıyaka kafilesinin stada geldiği sırada tribünleri terk eden Keşanspor taraftarları, teknik direktör Erdoğan Arıca’ya küfür etti. Sinirlerine hakim olamayan Erdoğan Arıca da taraftarı kovalamaya başladı. Kovalamaca esnasında bazı futbolcular da Erdoğan Arıca’ya eşlik edince polis önlem aldı. Taraftarı kovalayan Erdoğan Arıca, kendisine engel olmaya çalışan polise, "Ben de ona bir şey söyleyeceğim" dedi. Arıca’nın ısrarlı tutumu üzerine devreye Gebze Emniyet Müdürü Şefket Karayiğit girdi. Karayiğit, Arıca’ya engel olarak, "Şikayetçi misin?" diye sordu. Arıca, "Hayır, ona bir iki söz söyleyeceğim, beni bırakın" diye çıkıştı. Arıca, ısrarlarına rağmen istediğini alamayınca Gebze Emniyet Müdürü Şefket Karayiğit ile tartıştı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine diğer kulüp yöneticileri devreye girerek olayı güçlükle yatıştırmayı başardı.

İHA

Konular Spor Haberleri