Bu ne ızdırap!

Türkiye’de kadına şiddet olaylarında ön sıralarda gelen Adana, Sevgililer Günü’nde de hız kesmedi! Eski eşinin barışma teklifini reddeden bir kadın öldürülürken, ayrılmak isteyen bir kadın da eşinin şiddetine maruz kaldı

Bu ne ızdırap!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Sevgililer Günü'nde Adana yine kadına şiddet olaylarıyla gündeme geldi. Bir kişi barışma teklifini reddeden eski eşini öldürürken, bir başka öfkeli koca ise babasının evine giden karısını sokak ortasında öldüresiye dövdü. İlk olay Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre yıllar önce evlenen Mahmut Demirci ile Zühal Kırlangıç (47) anlaşamayarak boşandı. Ancak Demirci bir türlü eşinin peşini bırakmadı. Demirci sürekli Kırlangıç'ı arayarak barışmak istediğini söyledi. Ancak Kırlangıç buna razı olmadı.

KALBİNDEN VURDU

Önceki gün de eski eşini takip ederek yakalayan Demirci, tekrar barışmak istediğini söyledi. Kırlangıç bu teklifi kabul etmedi. Bunun üzerine Demirci, "Yarın Sevgililer Günü. Bugüne barışmış olarak girelim" dedi. Ancak kadın buna yanaşmayınca zanlı pompalı tüfekle önce eski eşinin kalbine sonra da kendi kalbine sıktı. Çevredekiler hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen iki ambulansla kadın ve erkek ayrı hastanelere kaldırıldı. Talihsiz kadın hastanede yaşamını yitirirken, Demirci'nin tedavisi ise sürüyor.

ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ

İkinci olayda ise, başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenip babasının evine giden karısını barışmaya ikna edemeyen adam dehşet saçtı. Alınan bilgiye göre, ayrı yaşadığı eşi Murat Ç'nin saldırısına uğrayan Gamze Ç. ambulansla Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Gamze Ç, tedavisinin ardından taburcu edildi ve kocası hakkında şikayette bulundu.

BAYILARAK KURTULDU

Adana Barosu'na kendisini savunması için ücretsiz avukat başvurusunda bulunan Gamze Ç, "Kocamın hayatına 3 yıl önce başka bir kadın girdi. Bizi bırakıp o kadınla birlikte yaşamaya başladı. Ben de babamın evine gittim. Murat birlikte olduğu kadını döverek kaçmasına neden oldu. Kadın gidince benimle barışmak istedi. Ben istemeyince tehdit etti. Sokakta yakalayıp dövdü. Kendimden geçmişim. Sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.

Yakalanarak adliyeye sevk edilen Murat Ç. ise, "Eşini öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklandı.