Bucaspor büyük borç kıskacında!

Dady'nin alacakları yüzünden Fırtına'ya 2 yıl transfer yasağı koyan FIFA, şimdi de Carlos, Pariente, Mendy'nin dosyalarını federasyona gönderdi. Yeni sezonda puan silme ve küme düşürülme tehlikesi var

Bucaspor büyük borç kıskacında!
Yeni Asır'dan Şerafettin Çıracı'nın haberine göre Süper Lig'de mücadele ettiği 2010-2011 sezonunda kadrosunda yer verdiği yabancı oyunculara olan borçları Bucaspor'un başını FIFA ile derde saktı. Portekizli oyuncusu Dady'ye faizler hariç 620 bin euro borcu olan ve bu yüzden FIFA'dan 2 yıl transfer yasağı cezası olan İzmir ekibinin kapısında bir büyük tehlike daha var. FIFA, Bucaspor'dan alacağı olan Portekizli kaleci Carlos, Senegalli Mendy ve Fransız golcü Pariente'nin dosyalarını da Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi. FIFA, Buca'nın Carlos'a 150, Mendy'ye 60, Pariente'ye ise 100 bin eoru borcunu 10 gün içinde ödemesini istedi.

Serkan'a 450 bin lira
Eğer yönetim, Dady'e olan borcun yanında toplam üç futbolcuya toplam 310 bin euroyu da ödemezse yeni sezonda dev am eden transfer yasağının yanında FIFA, puan silme ardından da küme düşme cezasını da onaylayacak. Bucaspor'un ayrıca daha önce kadrosunda yer alan yerli oyuncularla da başı dertte. İzmir ekibinde 4 sezon oynadıktan sonra Mersin İdmanyurdu'na giden Serkan Yanık da 450 bin lirayı bulan alacağını tahsil etmek için, iş mahkemesine açtığı davayı kazandı.

Atalay davayı kazandı
Önceki sezon Ankara Gölbaşıspor'dan alınan iki yıllık sözleşme imzalanmasına rağmen sezon başlamadan gönderilen Faruk Atalay ise o tarihte kulüp bulamayıp, zarara uğradığı gerekçesiyle Bucaspor'a karşı açtığı davayı kazandı. Federasyon, Faruk'un 200 bin liralık alacağını onayladı. Teknik direktör Kemal Kılıç döneminde takımdan gönderilen ve 15 bin lira alacağı olan eski idari işler sorumlusu Ramazan Avşar da faizlerle birlikte 60 bin lira alacak. Bunun yazısı da kulübe geldi.

Oyuncular sıraya girdi
Geçen sezon Fenerbahçe'den kiralanan Hakan Çinemre 150 bin, Recep Niyaz 215 bin, Bucaspor'dan ayrılan Emre Balak ise 70 bin liralık alacağı için Futbol Federasyonu'nun yolunu tuttu. Sezon başında Altınordu'ya giden ve 220 bin lira alacağı olan Berkay'ın da federasyona gideceği ifade edilid. Köşeye sıkışan başkan Hüsnü Kaya'nın, Altınordu AŞ Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın federasyondaki temliği kaldırmaya ikna olması halinde, gelirleri teminat gösterip banka kredisiyle sorunu çözmeyi planladığı öğrenildi. 

Tarih tekerrür etti
PTT 1. Lig'in ilk 4 haftasında umduğunu bulamayan ve galibiyetle tanışamayan Bucaspor'da gerilim yaşanırken, tarih de tekerrür etti. Deplasmanda Alanyaspor'a ligin dördüncü haftasında 4-0 yenilen İzmir ekibi, tam bir sene önce de yani 14 Eylül 2013'te Fethiyespor'a deplasmanda 4-0 mağlup olmuştu. Alanyaspor karşısında alınan ağır yenilgi üzerine taraftarlar internet üzerinden teknik direktör Sait Karafırtınalar'ı istifaya davet etti. Maça gelen az sayıdaki taraftar da isyan bayrağını açtı. Tepkileri azaltmak için başkan Hüsnü Kaya, Alanyaspor maçının devre arasında taraftarın yanına giderek onlarla görüşme yaptı. Olumsuz gidişat üzerine yönetimin yarın akşam bir toplantı yapacağı ve bazı kararlar alacağı belirtildi. 
Konular Spor Haberleri