Bucaspor’a ikinci şok!

Alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle Mert ve Ahmet’in ardından Emin ile İlyas da federasyonun yolunu tuttu...

Bucaspor’a ikinci şok!
Yeni Asır'dan Şerafettin Çıracı'nın haberine göre TFF 2. Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Bucaspor'da ikinci şok yaşandı. Sezon başından bu yana alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle futbol federasyonunun yolunu tutan kaleci Kemal Mert Özyiğit ve Ahmet Tamet'in ardından Emin Aladağ ile İlyas Çakmak da federasyona başvurdu. İki futbolcu geçen sezondan kalan alacakları dahil bu sezonda peşinat, maç başlarını alamadıkları için kulübe ihtirname gönderdi.

Eğer yönetim futbolculara 1 aylık süre içinde ödeme yapmazsa serbest kalacaklar.

İlyas Çakmak'ın 200 bin lira Emin Aladağ'ın da 180 bin liraya yakın alacağı bulunduğu öğrenildi.

GİDEN GİDENE

Federasyona giden 4 oyuncunun dışında başka futbolcuların da alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle federasyonun yolunu tutacağı belirtildi. Ahmet Doğan başkanlığındaki yönetim, göreve gelir gelmez başa bela yabancı oyuncu dosyalarına önem vermişti. Alacağı bulunan 9 yabancı oyuncuyla anlaşma sağlayan ve ödeme yapan Doğan yönetimi, olası bir 9 puan silme cezasını önlemişti. Ancak mevcut oyuncuların bir çoğuna ise ödeme yapılamamıştı.

İLYAS ÇAKMAK 11 GOL KAYDETTİ

Bucaspor'a geçen sezon Anadolu Bağcılar'dan gelen İlyas Çakmak, bu sezon takımın en çok gol atan futbolcusu oldu.

İzmir ekibinin 15 maçta attığı 16 golün 11'inde 29 yaşındaki golcü futbolcunun imzası bulunuyor. 13 gol atan Menemen Belediyesporlu Samed Ali ile gol krallığı için yarışan tecrübeli futbolcunun talipleri de olduğu belirtildi.

SÜMBÜL İLE YOLA DEVAM

Bucaspor'un Menemen Belediyespor'a 5-1 yenilmesinin ardından istifa eden teknik direktör Mehmet Bulut'un yerine takımı Bucaspor Futbol Akademisi'nde görev yapan altyapı teknik direktörü Aytekin Sümbül'ün çalıştıracağı öğrenildi. Yönetimin, ilk yarının bitmesine iki maç kalması üzerine yeni teknik direktör arayışlarına girmeyeceği, konuyu devre arasında değerlendireceği bildirildi.

BUCA'DA OYNADI

Aytekin Sümbül, ligin 6. haftasında Sarıyer yenilgisinin ardından istifa seden teknik direktör Ahmet Yıldırım'ın yerine takımı Mersin İY maçına hazırlamıştı. İzmir ekibi rakibini 1-0 yenmişti. 46 yaşındaki Aytekin Sümbül, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonları arasında Bucaspor'da forma giymişti.
Konular Spor Haberleri