Bülent Ersoy basın toplantısı düzenledi

Antalya - İstanbul seferini gerçekleştiren uçakta kemerini takmayınca uçuşu iptal ettiren Bülent Ersoy, kendini savundu: "Yıllar önce geçirdiğim trafik kazasında taktığım kemer karnımı yardı. Beni Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven kurtardı."

Bülent Ersoy basın toplantısı düzenledi
Güneş'in haberine göre geçen cumartesi akşamı Antalya uçağında kemerini takmayınca uçuşu iptal ettiren Bülent Ersoy, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yıllar önce Adana'da geçirdiği trafik kazasında kemer taktığı için karnının yarıldığını anlatan Ersoy, "O kazada taktığım kemer beni korumak yerine hastaneilk etti. Kemer benim karnımın yarılmasına, iç organlarımın da dışarı çıkmasına neden olacak kadar bana zarar verdi. İç organlarımı dışarı çıkaracak kadar vücudumu kesti ve ben uzun yıllardır bu kemer fobisi ile yaşamaya devam etti, ölümden döndüm" dedi.

Kemer kullanmanın o günden bu güne kendisinde bir saplantı olduğunu belirten Ersoy'un, kasığındaki yaraların iyileşmesi için uluslararası operasyonlarıyla ünlü Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven tarafından tedavi edildiği ve yaralarında da büyük çapta iyileşme olduğu öğrenildi.

Bunun neresi rezillik?

Uçakta rezillik çıkardığı iddiasına tepki gösteren Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değil uçağa arabaya bindiğimde bile bu psikolojik sorunları yaşıyorum. Uçaktaki kabin amirine de bu durumu anlattım. Bana 'Ek kemer eklemeye çalışalım' dediler. Ben de 'O ek kemer birbirimizi kandırmaya yarar evladım, o kemer beni koruyamaz ki' dedim. Pistin çok başındaydık, 'Kaptan dönüyoruz' dedi. Uçaktan inmedim zabıt tutturdum. 15 dakikalık bir gecikme oldu. Arka taraftakileri duydum, 'Bu böyle şey olur mu ayrıcalık falan filan' dediler. Kalktım ayağa yolculara seslendim, 'Muhterem yolcular hepinize selamlarımı iletiyorum' dedim. Durumumu anlattım, gönüllerini aldım. Perdenin hemen arkasında şişmanca bir bey 'Efendim sağlık sorunuzu varsa uçağa binmeseydiniz' dedi, gayet kin ve nefret dolu bir sesleniş yaptı, ben de ona tekrar böbrek taşı hastası olduğumu dikişli yerimin olduğunu bu yüzden takamayacağımı söyledim. Bana kin ve nefret dolu bir konuşma yaptı, ben de onun üzerine aynı dili konuşmuyoruz diyerek yerime oturdum."

O ressamın itibarı elinden alındı

2015 yılındaki beklentilerinin sorulması üzerine sözü 80'li yıllarda yasaklı olduğu yılları hatırlatarak 'Ressam şahıs' olarak nitelendirdiği eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e getiren Bülent  Ersoy, "Ben her ne kadar kinli olsam da o ressama çünkü artık o bir ressam ona bir şey olsa giderim. Her şeyi bana yaptıklarını unuturum, hakkın rahmetine kavuşsa her şeyi unuturum. O kişi o ressam benim ekmeğimle oynadı. Çok kırgınım üzgünüm mesleki kariyerimle oynadı. Allah'a şükürler olsun itibarım yedi sene sonra geri verildi. Onunsa itibarı geri alındı, Kenan Evren yani ressam, itibarı elinden alındı, o artık bir Genel Kurmay Başkanı bir Cumhurbaşkanı değil, er oldu, cennet ve cehennem önce bu dünyada gerçekleşti' dedi.