Burcu Esmersoy: "Mantık değil aşk evliliği yaparım"

Güzelliğiyle tescilli Burcu Esmersoy, bol reklamlı bir sezon geçirdi. 3 ünlü markanın yüzü olarak ekranlarda boy gösterdi.

Burcu Esmersoy: "Mantık değil aşk evliliği yaparım"
Burcu Esmersoy'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Bir süredir sizi ekranlarda göremiyoruz. Bir inzivaya çekilme durumu mu söz konusu?


Hâlâ devam eden ve hem televizyon hem de sokaklarda farklı şekillerde gözler önünde olmamı sağlayan 3 ayrı reklam kampanyasının yüzüyüm. Bu sebeple bu sezon televizyon programı yapmama lüksümü kullandım. İyi ki de böyle yaptım. Çünkü bu seyahat dolu dönem bana hem iyi geldi hem de bereketli yeni işimkanları getirdi.

- Bugüne kadar yaptığınız projeler arasında sizde en çok iz bırakan hangisi?

Benim için NTV Spor’da Eme Ege ile birlikte yaptığımız ‘Spor Gecesi’nin yerini hiçbir şey tutamaz. Ardından iz bırakanları ‘Yok Böyle Dans’, ‘Yaz Gecesi’, ‘Survivor’, ‘Nedir Ne Değildir’ ve ‘Ver Fırına’ şeklinde sıralayabilirim ama hâlâ adını buraya yazmadığım 6 ayrı iş daha var (gülüyor). En iyisi sıralama yapmayayım.

- Böyle bir kariyeri adım adım planlamış mıydınız yoksa şartlar bunu mu gerektirdi?

Hiç planlama yapmadım. Sadece CNN Türk’te spor spikerliği yaparken NTV’de spor programım olmasını dilemiştim. Bir sene içinde de transferim gerçekleşmişti. Onun dışında kendime hiç hedef koymadım.

İŞİME ÇOK ÂŞIĞIM

- Televizyon dünyasını sizin için bu kadar cazip kılan ne?


Ben hâlâ alaylıyım. Yıllarımı verdim bu meseleye ve bu işin mutfağından geliyorum. Hak ettiğim yerdeyim. Ayrıca ekran ışığı ve tecrübesi gibi bir arada bulunması zor özellikleri barındırıyorum. Aynı zamanda işime âşığım. Bunlar geçerli sebepler…

- Bunca yıldır bu sektördesiniz, bu işin matematiğini çözebildiniz mi?

Bu işin bir matematiği yok. Sebat etmek, işini severek yapmak, işinde hep daha iyi olabilmek için çaba sarf etmek, kendini geliştirmek, doğal olabilmek ve çeşitli mesleki zorluklara göğüs gerdiniz mi matematik çözümlemeye gerek kalmadan başarıyı yakalıyorsunuz.

MUTLULUKLARIM UÇ NOKTADADIR 

- Hayatta en çok nelerden keyif alırsınız? Sizi neler mutlu eder?


Sevdiklerimle bir arada olabilmek, seyahat edebilmek, ihtiyacı olanlara yardım edebilecek kadar kazanmak, paylaşmak, başkalarına müdana etmeden kendi ayakları üzerinde durabilmek ve başarılı olmak beni mutlu etmeye yetiyor.

- Mutlulukları da mutsuzlukları da çok uçta mı yaşarsınız?

Tabii ki doya doya, hoplaya zıplaya, bağıra çağıra ve ağlaya ağlaya mutluluklarımı yaşarım.

- Size karşı çok büyük bir ilgi var. Sevilen bir insansınız. Bu aşırı ilgi insanın aklını başından alabilir. Bu durum sizi bazen şaşırtıyor mu?

Hayır şaşırtmıyor. Ben çok yavaş ve uzun süreye yayarak bulunduğum noktaya geldiğim için bir anda şöhreti yakalayan bazı insanlarda görülebilen şımarma, kendini kaybetme, kim olduğunu unutma gibi hastalıklara yakalanmadım. Sanırım bu sebeple gayet doğal ve rahat olabiliyorum.

SEVGİLİM YARDIMSEVER OLMALI

- Egonuzu nasıl kontrol ediyorsunuz? Bir ego sorunu yaşamıyorsunuz gibi görünüyor ama egonuzun çok şiştiği oluyor mu? Bazen ben kimim dediğiniz oluyor mu?


(Gülüyor). Ego insanın en büyük düşmanlarından biridir aslında. Bunu erken yaşta öğrenirseniz onunla baş etmeyi de bilirsiniz. Allah göstermesin ben bugüne kadar ne oldum delisi olmadım hiçbir zaman ve olana da Allah kolaylık versin derim.

- Bir ilişkide ne ararsınız? Diyelim ki birisiyle tanıştınız, onda sizin için olmazsa olmazlarınız nedir?

Çevresindekilere saygılı ve yardımsever olmalı. İyi insan olmalı. İlk aklıma gelen özellikler bunlar.

- Evlenmeye karar verirseniz, bu sizin için bir aşk evliliği mi olur, mantık evliliği mi?

Sizce? O kadar tanıyorsunuz bence beni, aşk tabii ki… Aşk kadınıyım.

- Hayatınızı tamamen değiştirme şansı verilseydi neleri değiştirirdiniz?

Uzun bir süredir bu piyasanın içindeyim hayatımda değiştirmek istediğim hiçbir şey yok.
Konular Röportaj