Burcu Kıratlı'dan samimi açıklamalar

"Aşk, insana çok zor rastlar. Genelde aşık olduğumuzu sanırız ama bu sadece bir illüzyondur. Gerçek aşk, çok başka ve sadece bir kez yaşanır. Bu yüzden belli bir kalıba sıdırmak zordur. Ben aşkta çılgınımdır..."

Burcu Kıratlı'dan samimi açıklamalar
Women's Health dergisinden Pınar Şen'in röportajı...

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?


Oyunculuk kendimi bildim bileli meslek olarak yapmak istediğim tek şeydi. Bu serüven benim için pek kolay başlamadı açıkçası, ailem karşı çıktı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Actor Studio'daki eğitimim bittikten sonra ailemden gizli olarak oyuncu seçmelerine katıldım. Bu, 300 kişinin katıldığı bir yarışmaydı ve sadece 20 kişi seçilecekti. Bizden bir dram, bir komedi oyunu repliği, bir de şarkı söylememiz istendi. Ben o sınavı kazandım ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun kadrolu oyuncusu oldum. Oyunlar, turneler derken aynı zamanda dizi görüşmelerine gidiyordum. TRT'de yayınlanan 'Elde Var Hayat' dizisiyle ilk kamera önü oyunculuğum da başlamış oldu.

İŞİM İÇİN RADİKAL KARARLAR ALIRIM

'Peri Masalı' filmi için saçlarınızı kazıtmış ve gündeme oturmuştunuz. Bir kadın için saçlarını kazıtmak oldukça zor olsa gerek...

Ben her zaman saçlarına aşık bir insandım. Belime kadar uzanan dolgun saçlara sahiptim ve bu karar benim için çok zordu tabii. Her kadın için zordur.

Peki böyle radikal bir karar almak sizi nasıl etkiledi? İleride rolünüz gerektirirse yine bu tarz radikal değişiklikler yapar mısınız?

Sevdiğiniz şeyler için her zaman bir şeylerden vazgeçmeniz gerekir. Benim için bu saçlarım olmuştu, çünkü işimi gerçekten çok seviyorum. İnandığı ve sevdiği bir rol için her oyuncunun yapması gereken bir hareketti diye düşünüyorum. Rol gereği fiziksel değişimler olabilir ve bu, bir oyuncuyu korkutacak son şey olmalı. O yüzden rolüm gereği tabii ki, ileride bu tarz radikal kararlar alabilirim.

Kenan Erçetingöz'ün oyuncu kızı olarak tanınıyorsunuz. Camianın içinde olan bir ailede büyümenin iyi ve kötü yanları neler?

Ailemin bu camiada bilenen insanlar olması, sektörün iyi ve kötü yanlarını kötü deneyimler yaşamadan öğrenmem açısından iyi oldu. Kötü yanı ise kendi başına bir şeyleri başardığında "Tabii, arkasında ailesi var" etiketinin üzerine yapıştırılıyor olması. Ama bunları başarabilmek için ne kadar zorluk çektiğimi, ne kadar uğraştığımı ve çok çalıştığımı bilmiyorlar.

DUYGULARIMI YOĞUN YAŞARIM

Gündeminizde yeni film ve dizi projeleri var mı?


Evet, var ama şimdilik sürpriz olsun.

Bir kadın olarak geçmişinize ve bugününüze baktığınızda kendinizi nasıl görüyorsunuz? Artık kendinizle alakalı nelerin farkındasınız?

Hâlâ ani duygu geçişlerim olduğu için ve duygularımı çok yoğun yaşayan bir insan olduğum için olaylara ne tepki verebileceğimi kestiremiyorum. Ama artık farkında olduğum bir şey var: Ne istediğimi ve bu yolda nasıl ilerlemem gerektiğini net bir şekilde bilen bir kadınım.

Aşıkken nasıl bir kadın oluyorsunuz?

Her zaman söylediğim bir şey var: Aşk, çok zor rastlar insana. Genelde hep aşık olduğumuzu sanırız ama bu sadece bir illüzyondur. Gerçek aşk, çok başka ve bence sadece bir kez yaşanır. Bu yüzden bunu belirli bir kalıba sığdırmak çok zordur. Sizin nasıl olduğunuz, karşınızdakinin size yaşattıklarıyla ve hissettirdikleriyle değişen bir durumdur. Bazen çok çılgın, bazen çok sakin olabilirsiniz. Ben genelde çılgın kısmına uyuyorum sanırım.

Günlük bakım rutininiz nelerden oluşuyor? Aksatmadığınız özel bakımlarıniz var mı?

Yüzüme ve vücuduma yaptırdığım bir şey yok. Estetiğe de karşıyım açıkçası. Oyunculuk yaptığım için doğal yaşlanma ve doğal görünme taraftarıyım. Rutin yaptığım bakımlarım var elbette; her sabah ve her gece mutlaka yüzüme nemlendiricimi sürerim ve iki haftada bir cilt bakımına giderim. Ayrıca geceleri yatmadan önce kirpik bakımı serumumu sürmeyi hiç aksatmam.

Oldukça formda görünüyorsunuz, egzersizle aranız nasıl, en sevdiğiniz egzersiz hangisi?

Zamanım olduğunda genelde yüzüyorum. Yüzmek kafamı dağıtmamı, kendimi sıfırlamamı sağlıyor ve çok sağlıklı bir spor. Ayrıca arkadaşlarımla Belgrad Ormanı'nda yürüyüş yapmayı seviyorum.

Burcu Kıratlı'dan samimi açıklamalar
Konular Röportaj